top
top

Congres 'De vertrouwenspersoon, zeker nodig in crisistijd'

Het congres dat de LVV op 11 oktober 2012 organiseerde in de Veerensmederij in Amersfoort is achter de rug. Op basis van de reacties durft het bestuur van de vereniging te concluderen dat het een groot succes was.

Ongeveer 175 deelnemers hoorden hoe Professor Herman Pleij Nederland in crisis op karakteristieke en regelmatig humoristische wijze neerzette. Ze deden massaal mee aan de discussies die presentator Roelof Hemmen aanzwengelde en luisterden goed naar Nationale ombudsman Alex Brenninkmeijer, die onder meer sprak over de betekenis van klachten in organisaties en over de rechtspositie van de vertrouwenspersoon.

Samen met LVV-voorzitter Anne de Ruiter werd de zaal aan het einde van het congres verrast toen loco-burgemeester Gerard Boekhoff van Bussum binnen kwam lopen om haar een Koninklijke onderscheiding uit te reiken. Pas toen het lintje dat hoort bij het Ridderschap van Oranje-Nassau uit de doos werd gehaald, had Anne door wat er gebeurde. Een staande ovatie viel haar ten deel.

Al deze elementen en meer hebben materiaal opgeleverd dat we graag delen met de bezoekers van het congres en van deze site. Hieronder kunt u de middag nog eens herbeleven in presentatie, foto en video.

Presentatie enquête

Op het congres zijn de resultaten van de enquête gepresenteerd die de LVV in de maand september onder de leden heeft gedaan. Ruim 300 vertrouwenspersonen hebben de vragenlijst ingevuld. Een perfect resultaat. Lees de samenvatting hier.

Foto's

De sfeer op het congres was prima, de locatie werd regelmatig omschreven als "bijzonder". Voor de dag in foto's, klik hier.

Video

De sfeer op het congres was uitmuntend. Forse discussie, afgewisseld met een lach. Het videoverslag van de middag bestaat uit amateur-filmmateriaal en foto's en geeft een goed beeld van alles dat aan bod is gekomen.

Video's vormden ook de inleiding tot de vier thema's van de paneldiscussie. De thema's waren de crisis, de positie van de vertrouwenspersoon, samenwerking in klachtafhandeling en het tijdperk van nieuwe- en sociale media.
Daarnaast is het LVV-keurmerk voor de Basisopleiding Vertrouwenspersoon officieel gelanceerd in de vorm van een video. Klik voor deze video's hier

De notulen

Sneldichteres Dominique Engers heeft het op zich genomen de 'notulen' van het congres op te maken. Begeleid door gitaar somde zij in ongeveer tien minuten de bijzonderheden op en maakte daarbij gebruik van humoristische observaties. Klik voor de tekst van haar sneldicht hier.

Media-aandacht

De LVV heeft over de resultaten van de enquête onder vertrouwenspersonen een persbericht verstuurd en daarmee in de weken voor het congres veelvuldig de pers gehaald. Hier een kleine selectie van de media die aan berichtgeving hebben gedaan.

Oorspronkelijke persbericht: perssupport.nl
BNR Nieuwsradio: bnr.nl
NU.nl: nu.nl
NRC Handelsblad (ook nog groot artikel in bijlage op 13 oktober) nrc.nl
KRO, Goedemorgen Nederland: goedemorgennederland.kro.nl
NTS, Dichtbij Nederland (op ¾ van de uitzending): dichtbijnederland.ntr.nl
NRC van 13/14 oktober in PDF

 

 

Foto's Congres 'De vertrouwenspersoon, zeker nodig in crisistijd'
Congres 'De vertrouwenspersoon, zeker nodig in crisistijd'
Resultaten enquête Congres 'De vertrouwenspersoon, zeker nodig in crisistijd'
Sneldicht Congres 'De vertrouwenspersoon, zeker nodig in crisistijd'
Video's Congres 'De vertrouwenspersoon, zeker nodig in crisistijd'

 


Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen
Secretariaat

 © Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen

Keurmerk voor opleidingsinsituten

Certificering vertrouwenspersonen

Opleidingsinstituten met keurmerk

Keurmerk werkgroep

Procedure accreditatie bij- en nascholing

Geaccrediteerde cursussen bij- en nascholing

Intervisie documenten bij-en-nascholing

 

 

Evenementen

09 02 201509-02-2015 13:00
Themabijeenkomst Juridische Aspecten