Druk seizoen

september 2018

Beste leden van de LVV,

Zo na de zomer staan er ineens veel onderwerpen op de agenda van het LVV-bestuur. We gaan een druk seizoen tegemoet met als hoogtepunt het Congres op 30 november. Heb je je al aangemeld ?
Tot en met 1 oktober ontvang je € 10,- korting.

Het bestuur houdt zich momenteel bezig met de toekomstige certificering van de Vertrouwenspersoon Integriteit. De huidige Vertrouwenspersoon Ongewenste Omgangsvormen neemt steeds vaker ook de rol van vertrouwenspersoon Integriteit op zich. In sommige organisaties is dat zeker wenselijk, maar het is belangrijk de verschillen goed in het oog te houden. In nauw contact met het Huis voor de Klokkenluider wordt het huidige profiel naar eindtermen omgezet.
Tijdens ons Congres op 30 november verzorgt het Huis een inleiding en een workshop over integriteit en de mogelijkheden van het Huis. Meld je aan als je je in Integriteit wilt verdiepen.

Verder is onlangs aan de opleidingsinstituten advies gevraagd over een centrale toetsing als afsluiting van de Basiscursus. Met een eenduidige afsluiting van de Basiscursus verwachten we naar buiten toe een uniform beeld te geven van wat je van een LVV-gecertificeerde Vertrouwenspersoon aan kwaliteit mag verwachten. Nu immers toetsen de opleidingsinstituten zelf hun cursisten. Met een centrale toetsing naar kennis en inzicht zetten we een volgende professionaliseringsstap. Meer hierover in 2019.

Dichterbij is de extra themabijeenkomst die de LVV organiseert over het faciliteren bij intervisie. Dinsdag 13 november begeleidt Maaike Mentink weer een bijeenkomst. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat het erg leerzaam is. Het consequent toepassen van de intervisiebeginselen zorgt voor verdieping en meer inzicht zowel bij de casusinbrenger als de deelnemers. Dus kan jouw intervisie-groep wel wat beter, geef je op en laat je coachen door Maaike.

Veel werkplezier, en mocht je collega’s willen raadplegen, de helpdesk-collega’s (bereikbaar via info@lvvv.nl) en het forum op de website zijn er voor.

Margriet

Terug naar het overzicht
Zoek een extern vertrouwens­persoon
Social media
  1. @LVV Op 21 april gaat LVV voorzitter Inge te Brake in gesprek met Alie Kuiper over een ILO Verdrag over de aanpak van ge… https://t.co/MqOr54AlUw
  2. @LVV NIEUW IN ONZE ACADEMIE: Webinar Van ongewenst gedrag naar vertrouwen op de werkvloer. Heeft u deze live uitzendin… https://t.co/1sQ3u14JHJ
  3. @LVV Heeft u onze nieuwsbrief van maart al gelezen? Hij is weer goed gevuld met informatie, nieuws, opiniestukken en tip… https://t.co/U23ino5Lq4
Wilt u lid worden?

Het lidmaatschap staat open voor personen die als vertrouwenspersoon in of voor een arbeidsorganisatie werken. Dit lidmaatschap betreft een persoonlijk lidmaatschap. Uw organisatie is dus geen lid van de LVV, u bent zelf lid. Aanmelden en opzeggen is daarmee ook uw eigen verantwoordelijkheid.

Meer informatie