Wat een mooie dag was het

december 2018

Beste vertouwenspersoon,

Wat een mooie dag was het! Het LVV Jaarcongres vorige week werd druk bezocht. Met ruim 350 deelnemers was er meer belangstelling dan vorige jaren. En niet voor niets. De meeste deelnemers waren uitermate positief. Goed scoorde FNV voorzitter Herman Geerdink met zijn toezegging de functie van vertrouwenspersoon mee te nemen in de CAO onderhandelingen. Daarnaast scoorde Janine Janssen hoog met haar deskundige en uitermate toegankelijk analyse van #MeToo.

Zo had iedere deelnemer vast een favoriet. Ook de workshops leverden veel informatie en nieuwe inzichten op. Ik hoop dat iedereen iets van zijn of haar gading heeft kunnen meenemen.

Als bestuur gaan we ons voorbereiden op het jubileumjaar 2019 wanneer de LVV 20 jaar bestaat. De bedoeling is dat we gedurende het jaar meerdere keren de aandacht op ons vestigen. Begin januari gaat het bestuur een dag bij elkaar zitten om dit alles te bedenken en te plannen.

In 2018 is de vertrouwenspersoon op de kaart gezet. Zowel de Inspectie SZW, als de vakbonden, de staatssecretaris en de meeste werkgevers vinden de aanwezigheid van een vertrouwenspersoon op het werk een vanzelfsprekendheid. In 2019 gaan we ze daar zo nodig nog wel aan herinneren. Daarnaast kijken we uit naar het initiatiefwetsvoorstel van Groen Links, waarbij we hopen dat er ook kwaliteitseisen en randvoorwaarden worden verbonden aan de functie van vertrouwenspersoon.

Met Huis voor de Klokkenluider zal de positie van de Vertrouwenspersoon Integriteit verder worden ontwikkeld en zal ook de certificering van deze VP worden geformaliseerd.

Voor nu wil ik iedereen een heel fijne decembermaand toewensen. Met hopelijk ook gelegenheid tot reflectie en het opdoen van energie voor een mooi 2019.

Margriet Maris

Terug naar het overzicht
Zoek een extern vertrouwens­persoon
Social media
  1. @LVV Op 21 april gaat LVV voorzitter Inge te Brake in gesprek met Alie Kuiper over een ILO Verdrag over de aanpak van ge… https://t.co/MqOr54AlUw
  2. @LVV NIEUW IN ONZE ACADEMIE: Webinar Van ongewenst gedrag naar vertrouwen op de werkvloer. Heeft u deze live uitzendin… https://t.co/1sQ3u14JHJ
  3. @LVV Heeft u onze nieuwsbrief van maart al gelezen? Hij is weer goed gevuld met informatie, nieuws, opiniestukken en tip… https://t.co/U23ino5Lq4
Wilt u lid worden?

Het lidmaatschap staat open voor personen die als vertrouwenspersoon in of voor een arbeidsorganisatie werken. Dit lidmaatschap betreft een persoonlijk lidmaatschap. Uw organisatie is dus geen lid van de LVV, u bent zelf lid. Aanmelden en opzeggen is daarmee ook uw eigen verantwoordelijkheid.

Meer informatie