1. Home
 2. Bibliotheek
 3. Nieuws
Volg ook het laatste nieuws: LinkedIn

AVG en LVV

Dit voorjaar wordt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) ingevoerd. In dat kader krijgen wij regelmatig vragen van leden over de wijze waarop wij uw persoonsgegevens en daarmee uw privacy beschermen. Graag lichten wij één en ander toe.

De AVG

Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Vanaf die datum geldt in de gehele Europese Unie dezelfde privacywetgeving. De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) geldt dan niet meer. De AVG betekent een flinke verzwaring van de regels waaraan organisaties moeten voldoen in het kader van de bescherming van persoonsgegevens.

AVG proof

Het eerste kwartaal van dit jaar gebruiken wij om onze vereniging ‘AVG proof’ te maken voor de invoeringsdatum van deze wet. Dit doen wij in samenwerking met ons verenigingsbureau (MOS) en omvat:

 • onderzoek en analyse database
 • de juiste gegevens vastleggen (en verwijderen)
 • beveiliging van gegevens borgen
 • inventarisatie partijen waar gegevens mee worden uitgewisseld
 • actuele verwerkersovereenkomsten met leveranciers (partners) sluiten
 • (aanmeld-)formulieren aanpassen
 • privacy beleid opstellen
 • protocol datalek opstellen
 • de bijbehorende communicatie.

 

Na afronding van dit project ontvangen wij een AVG verklaring, dat aantoont dat we alle benodigde maatregelen hebben genomen om een wetsovertreding of een datalek te voorkomen. Daarnaast zijn de uitgangspunten van het AVG voortaan een vast onderdeel van onze werkwijze om de persoonsgegevens en privacy van onze leden te borgen.

Vragen?

U ziet, wij zijn druk bezig onze vereniging AVG proof te maken! Mocht u nog vragen hebben over de nieuwe privacywetgeving in samenhang met onze vereniging? Neemt u dan contact op met het secretariaat.

Volg ook het laatste nieuws: LinkedIn

Zoek een extern vertrouwenspersoon

Wilt u maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen?
Meld u dan hieronder aan.

* verplicht

LVV Tweets

 1. @LVV Hoe integer zijn we op het werk?. https://t.co/AiT0pw8SK5 #FD #Arbeidsmarkt
 2. @LVV Praktische informatie voor werkgevers over het opstellen van een gedragscode: Handreiking gedragscode (on)gewenste… https://t.co/B5ETsyknY3
 3. @LVV De crisis vraag om verscherpte aandacht voor integriteit. https://t.co/J14ma9j2k2 #FD #Arbeidsmarkt