1. Home
  2. Bibliotheek
  3. Nieuws
Volg ook het laatste nieuws: LinkedIn

NRC legt uit wat wij doen!

NRC legt uit wat wij doen!

In de NRC van 20 december legt journaliste Christel Don goed uit wat wij als vertrouwenspersoon nu precies doen. Dat het een vak is. Dat wij een belangrijke rol spelen binnen (sport)verenigingen, organisaties en overheidsorganen. Dat er een beroepsorganisatie voor is. Dat er uitdagingen zijn. Namelijk dat wij op termijn erkend willen worden door de politiek. Dat wij intern huiswerk hebben en verder moeten professionaliseren.

Het artikel geeft een goed evenwichtig beeld. Helemaal? Nee, één ding is wat ongelukkig en zelfs foutief. Een aantal keren spraken wij over het feit dat vertrouwenspersonen niet bemiddelen. Dat stond verkeerd in de lead. Maar bemiddelen is dus iets juist iets waar we ver van blijven… Dat kunnen we de journalist echter niet aanrekenen, dat heeft de ‘koppenmaker’ ervan gemaakt. Jammer. Maar het doet niets af aan het artikel. We hebben nog wat zendingswerk zullen we maar zeggen.

Volg ook het laatste nieuws: LinkedIn

Zoek een extern vertrouwenspersoon

Wilt u maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen?
Meld u dan hieronder aan.

* verplicht

LVV Tweets

  1. @LVV @ingetebrake De lijst met onmisbare boeken voor de vertrouwenspersonen groeit goed zo! Dank je voor deze suggestie.
  2. @LVV De baas van een matrassenbedrijf intimideerde zijn vrouwelijke managers en en vroeg aan ze of hij met ze mocht flik… https://t.co/dFcTfWeuN7
  3. @LVV LVV Nieuwsbrief #6 | 27 juni 2019 - https://t.co/bFUlmR5rWP https://t.co/0yhX6QppBh