1. Home
  2. Bibliotheek
  3. Nieuws
Volg ook het laatste nieuws: LinkedIn

Waarom doe jij wat je doet?

Door: Angelique Wittenbernds

"Waarom doe jij wat je doet?"

Deze vraag kreeg ik vandaag te horen.

Grappig hoe je dan merkt dat je enthousiast gaat vertellen, dat je voelt dat je ogen gaan glinsteren en dat er een glimlach op je gezicht verschijnt. Wat automatisch (echt probeer maar eens) een glimlach bij de ander verzorgt.

Ik doe wat ik doe omdat ik echt geloof dat mensen met meer plezier naar hun werk kunnen, dat ik kan helpen om een bijdrage te leveren aan het werkplezier van de medewerkers.

Het is toch heerlijk als medewerkers trots zijn op wat ze doen, blij zijn om op hun werk te komen en met een goed gevoel hun werkdag weer afsluiten?

De afgelopen 20 jaar zijn we dat een beetje kwijt geraakt, zijn we de mens achter de medewerker een beetje uit het oog verloren. Dat heeft er voor gezorgd dat we aansturen op cijfers, op grafieken enz. enz.

Wat dit voor gevolgen heeft voor werkend Nederland? Dat we niet meer zo makkelijk durven te zeggen dat we het ergens niet mee eens zijn, dat we niet meer zo makkelijk durven te vertellen dat we even niet zo lekker in onze vel zitten, dat we vandaag een baaldag hebben, maar er morgen vast weer goed tegen aan kunnen en de baaldag van vandaag dubbel en dwars weer gaan inhalen. Dit kunnen we en durven we niet meer te melden. Want dan worden er targets niet gehaald, komt er werk niet af en halen we onze productie niet.

Terwijl als we open staan voor de mens achter de cijfers, waardoor we ook open gaan staan voor de mens achter de klant, zal je merken dat medewerkers, ook zij die af en toe een baaldag hebben, veel beter hun werk kunnen doen. Een complimentje, even tijd om echt naar elkaar te luisteren, weten wat er thuis speelt, het zijn van die kleine dingen die er toe doen.

Denk zelf maar eens: hoe fijn is het dat iemand pas nog tegen u zei dat het zo goed is wat u doet. Of u nu directeur bent, manager, of op welk gebied u ook leiding geeft, ook u vind het fijn om te horen dat u iets goed doet. Of dat die collega weet dat het met uw moeder niet zo goed gaat, waardoor u af en toe even afwezig bent omdat u zich zorgen maakt. Fijn dat een ander daar dan rekening mee houd.

Dit is wat iedereen prettig vind, aandacht, een luisterend oor en begrip.

Dat is wat ik doe, ik leer mensen om anders met elkaar om te gaan, waarom? omdat ik er van overtuigd ben dat het de wereld een stuk fijner kan maken en dat mensen beter in hun kracht komen te staan als ze zich gewaardeerd voelen.

Leuk werk heb ik, om een geweldige reden!Why

Bron: LinkedIn

Volg ook het laatste nieuws: LinkedIn

Zoek een extern vertrouwenspersoon

Wilt u maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen?
Meld u dan hieronder aan.

* verplicht

LVV Tweets

  1. @LVV Wij zetten onze drie sponsoren vandaag in het zonnetje! Wij danken Landelijk Instituut Vertrouwenspersonen #LIVP, H… https://t.co/q3dfDZHk6h
  2. @LVV Op vrijdag 22 november is het dan zover! Mis het #LVV Jubileumcongres niet en noteer deze alvast in je agenda. Them… https://t.co/Iz0XviJeE4
  3. @LVV #Pesten komt ook voor op de werkvloer, maar is helaas moeilijk te herkennen. Daarom moeten leidinggevenden erg aler… https://t.co/XAhTIP4Sn0