Nieuwsbrief #7 25 augustus 2022

Voorwoord van de voorzitter

Na het succes van ons congres en een warme zomer maken we ons weer op voor een mooi najaar van 2022. Ik hoop van harte dat u genoten heeft van het mooie weer en de vrije tijd die u had. Ik in ieder geval wel. Vol nieuwe energie start ik aan een najaar met de LVV, waarin een aantal stevige thema’s op de agenda staan.

Allereerst staan de verkiezingen van de ledenraad voor de deur. Alle LVV-leden hebben een lijst ontvangen met kandidaten die zich beschikbaar stellen om lid te worden van de ledenraad van de LVV.

Nieuws

Verkiezingen LVV Ledenraad

Vorige week is de kieslijst met de kandidaten van de LVV ledenraad op de website geplaatst. Hier zijn positieve opmerkingen over gekomen, die wij meenemen bij de definitieve kieslijst. Zoals bijvoorbeeld het toevoegen van een motivatie en een foto.

Half september ontvangt u een stemoproep in uw mailbox.

Karin Swets laat zich in twee dagen certificeren

Karin Swets, strategisch adviseur bij de overheid, zag de meerwaarde van certificering en heeft in twee dagen de certificeringsprocedure bij CRP doorlopen. En dat is een record! We zijn er erg benieuwd naar hoe ze dat zo snel voor elkaar kreeg en welke tips ze heeft voor haar collega-vertrouwenspersonen. We vroegen het haar!

Bewijs van deelname bijeenkomsten en intervisie zelf downloaden

Met de ingebruikname van de vernieuwde website ontvangt u de bewijzen van deelname aan LVV-bijeenkomsten en -intervisie niet meer per e-mail, maar kunt u deze zelf downloaden via “Mijn LVV” op de LVV-website. Dit kan via de button “Mijn deelnamebewijzen” en “Mijn intervisie”. Voor intervisie geldt dit ook voor bijeenkomsten in het verleden. Voor bijeenkomsten geldt dit vanaf de ALV van 20 mei 2022.

Goede sfeer op nieuwe ledenbijeenkomst LVV

Dinsdag 19 juli jl. hadden we weer een LVV nieuwe ledenbijeenkomst. Weliswaar online, maar de interactie was er niet minder om en de goede sfeer was voelbaar. LVV-voorzitter Inge te Brake en Ronald Baars, bestuurslid certificering en opleidingen, ontvingen maar liefst 67 nieuwe leden.

Intervisie aan en op het water

Graag maken we onze collega LVV leden deelgenoot van een mooi jubileum: Op 12 augustus jl. heeft onze LVV intervisiegroep Putten haar 10-jarig bestaan gevierd op de boot van intervisiegenoot van het eerste uur, Jaap Waverijn.

Agenda

N.B.: LVV TV van 7 september komt te vervallen.

Opinie

Opinie valt niet onder redactie van de nieuwsbrief.
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar info@lvvv.nl.

"Alle vrouwen zijn hoeren" - Marcel van Oss

"Alle vrouwen zijn hoeren. Het zijn sperma-emmers. Heren zullen de nekken van vrouwen breken, om hun lul erin te steken.: De uitspraken van leden van het Amsterdamsch Studenten Corps tijdens een speech op een lustrumdiner hebben flink wat losgemaakt. Toch waren er ook relativerende geluiden. "Moeten we ons daar nou druk over maken? Hebben we in Nederland niet wat beters te doen?"

Vacatures

Voor u gelezen

Seksueel misbruik bij jongens en mannen blijft hardnekkig taboe

In het nummer ‘Cannibal’ zingt Marcus Mumford, zanger van folkrockband Mumford and Sons, over het seksueel misbruik dat hij als kind meemaakte. Daarmee helpt hij het taboe op misbruik bij jongens en mannen te doorbreken: ‘Het stereotype beeld is dat mannen plegers zijn, geen slachtoffers.’

Keihard rapport over triatlonbond: klokkenluider Maya Kingma is opgelucht

Pesterijen, buitensluiten en aanzetten tot ernstig gewichtsverlies. Zomaar wat conclusies uit het keiharde rapport over de misstanden bij de Nederlandse Triathlonbond (NTB). Triatlete Maya Kingma (26) uit Breda kaartte de problemen aan en is blij dat er eindelijk erkenning is. "Maar zelfs voor mij was het nog schokkend om te lezen."

Strafbaarstelling psychisch geweld is humanitaire noodzaak en internationale afspraak

De voltallige Tweede Kamer vroeg om een onderzoek naar de strafbaarstelling van psychisch geweld. De aanbevelingen vormen echter een klap in het gezicht van slachtoffers. Het huidige strafrecht zou al voldoende aanknopingspunten bieden, zo wordt gesteld. Dat terwijl slachtoffers niet eens aangifte kunnen doen, laat staan dat plegers veroordeeld worden.

Wat ongewenst gedrag is, bepaalt degene die het overkomt

“Als een collega op de werkvloer ongewenst gedrag vertoont, is dat contraproductief. Want degene die het mikpunt is, raakt van streek en gaat achteruit in zijn werk en functioneren. Dat heeft natuurlijk effect op de ring daaromheen, de omstanders die het zien. Die krijgen ook een onveilig gevoel. En het kan de werkgever geld kosten als iemand door ziekte uitvalt. Daarom is het heel belangrijk dat een leidinggevende de situatie adequaat aanpakt: zorgt dat de rust terugkeert en het pesten of de intimidatie ophoudt”, aldus Marie-José van Dijke.

Volg de LVV ook op social media!

SocialsVia deze LVV nieuwsbrief houden we u regelmatig op de hoogte van interessante ontwikkelingen en nieuwsfeiten binnen de LVV en ons vakgebied. Wist u dat we ook interactief zijn op social media? Meld u hier aan voor onze LinkedIn groep ‘discussie voor vertrouwenspersonen’, en volg ons op onze LinkedIn bedrijfspagina, op Twitter en Facebook

     
Copyright © 2022 Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen, All rights reserved.
+31 (0)33 247 3483 - www.lvvv.nl - Postbus 1058, 3860 BB Nijkerk
Bekijk online - Voorkeuren beheren of uitschrijven