1. Home
  2. Intervisie
Volg ook het laatste nieuws: LinkedIn

Wat is intervisie?

Intervisie is een leermethode om systematisch en gestructureerd werkproblemen vanuit een persoonlijke invalshoek aan te bespreken en te pakken door intercollegiale ondersteuning. Je leert van elkaars werkvraagstukken en van de oplossingen die je in de praktijk toepast. Maar bovenal verwerf je inzicht in je eigen handelen.

Intervisie kenmerkt zich door:

 

Doel van intervisie

Het evenwicht herstellen tussen de kerncompetenties van mensen en hun vaardigheden, tussen kennis en inzicht. Waar het in wezen om gaat zijn vragen zoals: waarom reageren mensen zo op jou? Hoe kun je door middel van inzicht in een probleem tot een gedragsverandering komen van jezelf en van anderen binnen de organisatie, zodat je uiteindelijk toch je gestelde doel bereikt. Kortom de deskundigheid van de betrokkenen vergroten en de kwaliteit van het werk verbeteren.

Anders dan bij supervisie is er geen hiërarchische situatie waarin iemand de leiding heeft.

 

Meer informatie

Voor meer informatie over intervisie verwijzen wij u naar de Intervisiegids. U kunt de Intervisiegids via onze website bestellen. De kosten bedragen € 15,= excl. btw en verzendkosten.
Verzendkosten:
1 exemplaar: €2,60 (excl. 21% btw)
2 - 5 exemplaren: €3,25 (excl. 21% btw)
6 - 10 exemplaren: €6,95 (excl. 21% btw)

Bestelformulier Intervisiegids
LVV-leden kunnen de Intervisiegids downloaden in het besloten deel van de website.

Intervisiegroep
Bent u op zoek naar een intervisiegroep? Bekijk in in het overzicht de bestaande intervisiegroepen.
Wilt u een nieuwe intervisiegroep aanmelden, vul dan het aanmeldformulier intervisiegroep in.

Verslaglegging
Van de intervisiebijeenkomsten dient verslaglegging gedaan te worden. Dit kan door het invullen en ondertekenen van een deelnameformulier.  Dit formulier kunt u , zonder casus, oploaden in uw elektronisch dossier voor uw hercertificering.

Volg ook het laatste nieuws: LinkedIn

Zoek een extern vertrouwenspersoon

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* verplicht

LVV Tweets

  1. @LVV 1 op 5 werkenden heeft te maken met ongewenst gedrag op de werkvloer, blijkt uit onderzoek door Schouten & Nelissen… https://t.co/fV5imDWgfc
  2. @LVV Het LVV congres is op 30 november in Nijkerk. Het thema is #MeToo en hoe nu verder? Al 237 aanmeldingen zijn binnen… https://t.co/qG6jFTYOFV