Logo

ProDemos stelt extra vertrouwenspersonen aan na misbruikaffaire

ProDemos stelt extra vertrouwenspersonen aan na misbruikaffaire

15 januari 2020

ProDemos, het Haagse instituut dat achter de Stemwijzer zit en rondleidingen op het Binnenhof verzorgt, heeft het aantal vertrouwenspersonen binnen de organisatie verdubbeld van twee naar vier. Het is een van de verbetermaatregelen die zijn genomen na de misbruikaffaire bij het instituut, die naar buiten kwam via de NOS.

Een commissie onder leiding van Tjibbe Joustra, oud-voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid, concludeerde in oktober dat ProDemos zijn medewerkers onvoldoende heeft beschermd tegen het seksueel grensoverschrijdend gedrag van een leidinggevende die de grote groep, vooral jonge rondleiders aanstuurde.

Volgens medewerkers probeerde hij hen te zoenen of aan te raken, zowel met als zonder toestemming. In de verklaringen werd ook gesproken van cocaïnegebruik. De medewerkers ervoeren zijn gedrag als intimiderend en kleinerend.

Lees meer

Bron: NOS, d.d 9 januari 2020
Foto: ANP

Foto bron ANP.JPG.webp

Wilt u lid worden?

Het lidmaatschap staat open voor personen die als vertrouwenspersoon in of voor een arbeidsorganisatie werken. Dit lidmaatschap betreft een persoonlijk lidmaatschap. Uw organisatie is dus geen lid van de LVV, u bent zelf lid. Aanmelden en opzeggen is daarmee ook uw eigen verantwoordelijkheid.

Meer informatie