Logo

Een rechte rug in crisistijd

Een rechte rug in crisistijd

28 mei 2020

'Witwaspolitie en banken waarschuwen voor CEO-fraude tijdens coronacrisis' kopte onlangs het FD. In een alarmerend interview stellen de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) en accountant PwC onder meer (door het thuiswerken) sterk toegenomen risico op CEO-fraude aan de orde.

Bij deze vorm van fraude doen criminelen zich voor als bestuursvoorzitter van een grote organisatie, waarna ze vervolgende de financiële administratie opdragen om grote geldbedragen weg te sluizen. Ook het aantal phishing-aanvallen op bedrijven is sinds maart fors gegroeid, zo schets een cyberveiligheidsadviseur van PwC. Een probleem waar ook meerdere banken mee kampen; de NVB roept op tot verhoogde alertheid.

Lees hier verder

LVV nws bericht.jpg.webp