Logo

Mama, waarom ben ik zwart?

Mama, waarom ben ik zwart?

16 juni 2020

Aswintha Vermeulen kreeg op haar zevende verjaardag te maken met racisme, toen zij door pestkoppen onderuit werd gehaald, geschopt en bespuugd. Ze snapte het niet en vroeg haar moeder ‘mama, waarom ben ik zwart?’

Op dit moment wordt er wereldwijd gedemonstreerd tegen racisme en politiegeweld en staat het onderwerp weer hoog op de maatschappelijke agenda.

Daarom besloot Aswintha juist nu het lied ‘Het raam van mijn verleden’ op te nemen. Het allereerste lied wat zij ooit heeft geschreven. En een lied wat zo goed verwoordt wat zoveel mensen voelen. Een lied wat een podium verdient!

Luister en huiver en zet dit lied in de wereld, want er moet een gesprek met elkaar worden gevoerd over de inhoud van discriminatie en onterecht onderscheid maken.
 

Bekijk en beluister het lied van Aswantha hier

Aswantha.jpg.webp

Wilt u lid worden?

Het lidmaatschap staat open voor personen die als vertrouwenspersoon in of voor een arbeidsorganisatie werken. Dit lidmaatschap betreft een persoonlijk lidmaatschap. Uw organisatie is dus geen lid van de LVV, u bent zelf lid. Aanmelden en opzeggen is daarmee ook uw eigen verantwoordelijkheid.

Meer informatie