Logo

Bijscholingsactie van LIVP: kom met twee en betaal voor één

Bijscholingsactie van LIVP: kom met twee en betaal voor één

1 augustus 2020

Gelukkig is er altijd een tweede kans. Dat geldt ook voor de actie die wij als Landelijk Instituut Vertrouwenspersonen (LIVP) georganiseerd hadden voor de bezoekers van het LVV-Jaarcongres, afgelopen week. De actie kon vanwege het online-karakter van het congres niet doorgaan, maar kunnen we nu alsnog via deze weg aanbieden: meld je aan voor één van onze bij- en/of nascholingen en neem een collega-vertrouwenspersoon gratis mee!

Wij kijken als hoofdsponsor terug op een mooi online LVV-jaarcongres. We hoorden geanimeerde gesprekken over het werk, de integriteit en de professionaliteit van vertrouwenspersonen in de praktijk. Natuurlijk was het jammer dat het congres niet live kon doorgaan. Wie vond dat niet? En natuurlijk was het heel jammer dat wij niet persoonlijk met de bezoekers in gesprek konden gaan om ervaringen en kennis te delen. Iets dat wij natuurlijk het allerliefst doen: persoonlijk contact leggen. Maar het was een mooi congres met waardevolle bijdragen.

Wie geef jij een gratis scholing?

Zelf hadden we als hoofdsponsor ook bijdragen voor het congres in de vorm van (win)acties georganiseerd. Eén daarvan hebben we in aangepaste vorm online laten doorgaan tijdens het congres: de trekking van de dag. Zes deelnemers wonnen een prijs die heel mooi aansluit op het werk van de vertrouwenspersoon. Een tweede actie bieden we jullie via deze nieuwsbrief aan. De actie: wie neem je mee? Het is heel simpel: meld jezelf aan voor één van onze bij- of nascholingen en neem gratis een door jou uitgekozen collega-vertrouwenspersoon mee. Alle praktische informatie over deze actie vind je op onze speciale actiepagina. Dus wie neem jij mee? Wie gun jij een scholing die je helpt in je ontwikkeling als vertrouwenspersoon?

Neem jij jezelf serieus als vertrouwenspersoon?

Tijdens het congres werd maar weer eens duidelijk hoe belangrijk het is dat vertrouwenspersonen zich blijven ontwikkelen. Vertrouwenspersoon zijn doe je er niet even bij, het is een serieuze functie die het nodige vraagt qua kennis, competenties, vaardigheden, tijd, energie, inzet, empathie en vertrouwen. Spreker Drs. Sacha Spoor MBA, docent, onderzoeker en organisatieadviseur gaf tijdens het congres aan dat heel veel vertrouwenspersonen heel goed bezig zijn. Zij hebben een opleiding gevolgd en blijven zich ontwikkelen. Maar toch ziet ze ook nog steeds dat de vertrouwenspersoon als een rol wordt gezien en dat organisaties de vertrouwenspersoon niet altijd serieus nemen. ‘Nemen deze vertrouwenspersonen zichzelf dan wel serieus’, vroeg Spoor zich af. Inge te Brake, voorzitter van het LVV, sloot zich daar even later bij aan: ‘We hebben nog veel kaf van het koren te scheiden.’

Zet jezelf in je kracht en laat je bijscholen

Daar ligt dus een belangrijke taak. En daar ligt onze kracht. Wij zijn er voor de vertrouwenspersoon. Ondersteunen hen. Niet alleen volg je bij ons de (basis)opleiding tot Vertrouwenspersoon. Ook bieden wij bij- en nascholingen aan waarmee vertrouwenspersonen hun vakbekwaamheid en professionaliteit onderhouden en verder uitbouwen. Maar we doen meer. Met onze ondersteunende diensten kunnen vertrouwenspersonen zich op hun kerntaken focussen. Onze intervisiebijeenkomsten resulteren in het vergroten van zelfkennis. Al onze diensten zijn gericht op het vergroten van de professionaliteit van vertrouwenspersonen. Op het ontwikkelen en laten floreren van vertrouwenspersonen.

Acties

En we hebben dus heel regelmatig leuke acties. Kies voor nu een collega-vertrouwenspersoon uit met wie jij graag een bij- en/of nascholing zou willen doen en ga naar onze actiepagina. En houdt ons voor volgende acties in de gaten! Van rol naar vertrouwenspersoon... Laat mensen floreren!

André Kreuze, directeur van het Landelijk Instituut Vertrouwenspersonen, hoofdsponsor van het LVV Jaarcongres ‘Van rol naar professional’.

Meer informatie vind je op: www.livp.nl.

Actie-wie-neem-je-mee-LVV.jpeg.webp