Logo

Klokkenluider moet zich aan de regels houden

Klokkenluider moet zich aan de regels houden

19 augustus 2020

Een trouwambtenaar maakt zich ernstig zorgen over het voltrekken van huwelijken tijdens de coronapandemie. In een interview beschuldigt zij haar gemeente van uitlokking. Ze wordt op staande voet ontslagen wegens ernstig plichtsverzuim. Juist tijdens een crisis is het van belang dat een klokkenluider zich aan de regels houdt.

Bruiloften zijn vreugdevolle gebeurtenissen waarbij over het algemeen heel wat afgezoend wordt. Gezellig, maar in tijden van corona draagt dat een groot risico op besmettingen met zich mee. Vandaar dat daar vanaf half maart, als het land in een ‘intelligente lockdown‘ gaat, strenge regels voor gelden.

Zo ook in Nijmegen. In het stadhuis mogen maximaal dertig mensen bij de plechtigheid aanwezig zijn en zij moeten minimaal anderhalve meter afstand houden. Het gaat de trouwambtenaar nog niet ver genoeg. Volgens haar moet het ceremoniële gedeelte voorlopig helemaal worden verboden. Trouwlustigen kunnen dan hun boterbriefje aan de balie halen in gezelschap van twee getuigen. In een email aan de burgemeester vraagt zij zich af hoe serieus de gemeente het virus eigenlijk neemt.

Lees hier verder

Bron: pw. d.d. 10 augustus 2020

Klokkenluider.JPG (1).webp