Logo

Veel aandacht voor Week tegen Pesten

Veel aandacht voor Week tegen Pesten

23 september 2020

Ieder jaar organiseert de stichting School en Veiligheid in september voor alle scholen (po, vo én mbo) de Week tegen Pesten. Dit jaar van 21 tot 25 september, dus deze week. Het gaat erom dat er aandacht is voor pesten en het vormen van een positieve en veilige school.

Iedere school kan op zijn eigen manier invulling geven aan deze week. Weektegenpesten.com ondersteunt de scholen daarbij met posters en speciaal lesmateriaal. Ook delen verschillende deskundigen op deze website in hun blogs tips en kennis over pesten.

De media springt ook in op de week tegen pesten, zoals bijvoorbeeld:

- Het Jeugdjournaal, die de hele week aandacht besteedt aan pesten en afgelopen zondag een speciale uitzending over pesten uitzond, met verhalen van kinderen én BN-ers die hiermee te maken hebben en kregen.
- Zapp, die de Zapp heldengame ontwikkelde: een spel voor groep 5 t/m 8, waarbij de klas samen strijdt tegen pesten. 
- Het klokhuis, die een speciale uitzending over pesten maakte, waarin ook de andere kant wordt belicht: Isaac doet zijn verhaal over hoe hij vroeger zelf gepest heeft.

Wist u trouwens dat meer dan de helft van de kinderen tussen de 6 en 13 jaar gepest zijn of worden? Lees hier het artikel van NOS over de uitkomsten van een onderzoek. Reden genoeg dus om hier veel aandacht aan te besteden, ieder jaar weer!

Het LVV Jaarcongres staat op 19 november a.s. staat ook in het teken van pesten, maar dan op de werkvloer.
Want helaas komt pesten op de werkvloer ook nog altijd te vaak voor: een kwart van de werkenden wordt weleens gepest, zo blijkt uit onderzoek in opdracht van vakbond CNV.

child-1439468_1920.jpg.webp