Logo

Doe mee met Diversity Day

Doe mee met Diversity Day

25 augustus 2021

Op 5 oktober a.s. is het Diversity Day!
Deze dag is een initiatief van de Sociaal-Economische Raad (SER) in samenwerking met tien partnerorganisaties*. 

Waarom Diversity Day?
We streven naar een samenleving die staat voor verbondenheid en het respecteren van verschillen. Uit onderzoek blijkt echter dat Nederlanders het gevoel hebben dat polarisatie juist toeneemt. Tegenstellingen nemen toe, discussies worden pittiger en de nuance lijkt verloren te gaan. Kortom: mensen komen steeds harder tegenover elkaar te staan. Tijdens Diversity Day pleiten wij voor verbondenheid. Mét ruimte voor verschil; alleen dan kunnen we de kracht van diversiteit benutten.

Aftrapbijeenkomst
Diversity Day 2021 wordt afgetrapt met een livestream. Mariëtte Hamer verzorgt de kick-off, de Award Diversiteit in Bedrijf wordt uitgereikt en Shishani sluit af met een optreden. De opening is uitsluitend voor deelnemende bedrijven te volgen via een livestream en wordt ondersteund door gebarentolk Irma Sluis.

Deelnemen? Meld u aan en bereid u alvast voor!
Op Diversity Day organiseren bedrijven een activiteit in het teken van diversiteit. Welke dat is, bepaal je als bedrijf helemaal zelf. Het kan een interne of externe activiteit zijn, groot of klein, fysiek of digitaal. Bedrijven die willen deelnemen aan Diversity Day, kunnen zich op de website van diversityday.nl aanmelden. Voor hen is een digitale Diversity Day Box beschikbaar, waarin alle tools te vinden zijn om van Diversity Day een feest te maken.
Ter inspiratie vindt u hier een aantal voorbeelden van bedrijven die vorig jaar meededen.
 

* Partnerorganisaties van Diversity Day 2021 zijn: ABN AMRO, Aegon, Deloitte, Gemeente Amsterdam, KPN, PwC, Rabobank, Randstad Group, Schiphol Group, VSBFonds.

Diversity day.jpg.webp