Logo

Interview Inge te Brake in AD over 40 jaar ongewenst gedrag

Interview Inge te Brake in AD over 40 jaar ongewenst gedrag

13 februari 2022

Uw telefoon zal roodgloeiend staan deze dagen? Wat vindt u van alle aandacht voor grensoverschrijdend seksueel en ander ongewenst gedrag op de werkvloer?

Uw telefoon zal roodgloeiend staan deze dagen? Wat vindt u van alle aandacht voor grensoverschrijdend seksueel en ander ongewenst gedrag op de werkvloer?

,,Dat klopt, ik ben blij dat dit allemaal loskomt, netals dat ik vijf jaar geleden al heel blij was met #Me-Too. Om verschillende redenen: ik doe dit werk inmiddels veertig jaar en al net zo lang weet ik dat dit aan de hand is. Laat het maar naar boven komen, het wordt al veel te lang weggemoffeld. Ongewenste omgangsvormen zijn er altijd, in elk bedrijf. Dus waarom doen we daar zo ingewikkeld over? Ten tweede vind ik alle aandacht van nu goed is voor de slachtoffers. Zij zullen zich gesteund voelen in de wetenschap dat zij dus niet de enige zijn. Dat is tegelijkertijd dubbel, want het is ook een spannende tijd voor hen. En voor mensen die het lang geleden hebben meegemaakt, voor hen worden oude wonden weer open gereten. Vertrouwenspersonen krijgen steeds meer meldingen. Dus de mensen hebben nu wel het gevoel dat ze makkelijker kunnen melden.

Dit was de eerste vraag van een interview met LVV-voorzitter Inge te Brake voor AD het Groene Hart d.d. 12 februari 2022. Hetzelfde interview verscheen als premium artikel op 14 februari op AD.nl 

Lees hier het hele interview
www.lvvv (6).nl_