Logo

Zorgvuldig onderzoek

Zorgvuldig onderzoek

21 maart 2022

#MeToo heeft geleid tot een enorme toename van interne onderzoeken naar wat er precies is gebeurd. Maar ook diverse andere ongewenste situaties – verdenking van fraude of belangenverstrengeling, list en/of bedrog en wetsovertredingen

#MeToo heeft geleid tot een enorme toename van interne onderzoeken naar wat er precies is gebeurd. Maar ook diverse andere ongewenste situaties – verdenking van fraude of belangenverstrengeling, list en/of bedrog en wetsovertredingen bijvoorbeeld – zijn vaak aanleiding voor onderzoek. Die onderzoeken kunnen worden gedaan door interne/externe (klachten)commissies, door advocaten, accountants, recherchebureaus, commissies van wijzen en in feite door wie dan ook. Maar niet iedereen kan dat. Onderzoeken is een vak. Regelmatig wordt er ‘een beetje op los onderzocht’ met alle gevolgen en tranen van dien. Wat zijn de regelen der kunst? Waaraan moet een zorgvuldig onderzoek voldoen?

Download hier het artikel van P.A. Charbon & R.H. Broekhuijsen uit het tijdschrift ArbeidsRecht 2022/12 van Wolters Kluwer.

Artikel arbeidsrecht metoo.jpg.webp