Logo

LVV ontvangt Nationale Compliance Award 2021

LVV ontvangt Nationale Compliance Award 2021

28 maart 2022

Vorige week werden we ‘overvallen’ door een delegatie van de Nationale Compliance Award. En wat bleek? De LVV heeft deze mooie award gewonnen! Onze voorzitter Inge te Brake ontving uit handen van jurylid Yvonne Maasdam de bronzen sculptuur*, gemaakt door Jos Gielen.

De LVV ontving de Nationale Compliance Award vanwege het initiatief om integriteit standaard in te voegen in de functie van Vertrouwenspersoon (VP). De meeste organisaties zijn bekend met de vertrouwenspersoon ongewenste omgangsvormen (VPO) en bij veel minder organisaties is een vertrouwenspersoon integriteit (VPI) benoemd. De taken van beide rollen zijn hetzelfde, maar de betreffende wetgeving is verschillend. Voor medewerkers is het vanzelfsprekend prettig om direct bij één VP terecht te kunnen in plaats van eerst te moeten uitzoeken of hun situatie integriteit dan wel ongewenst gedrag betreft. Eén loket dus!

Niet alleen de jury verkoos de LVV tot winnaar, ook het stemmend publiek gaf haar voorkeur aan de LVV. We zijn heel erg blij dat we nu eindelijk eens de waardering ontvangen die we verdienen: dat we er als vertrouwenspersonen zíjn in die organisaties en dat we er dus ook toe dóen! Een enorme opsteker voor al onze leden.

De uitreiking van de Nationale Compliance Award werd door een professionele cameraman gefilmd. Bekijk de film en wees onderdeel van het ‘feest’.
Want deze award komt tenslotte ook ú toe!

Natuurlijk schreeuwen we onze erkenning van de daken en hebben we ook een persbericht uitgestuurd. Deze kunt u hier lezen.
En bent u benieuwd naar het juryrapport? Download deze hier.

*De sculptuur symboliseert enerzijds de samenwerking die noodzakelijk is om tot een optimale compliance in een organisatie te komen en anderzijds de bescherming van medewerkers en bestuurders tegen de gevolgen van compliancerisico’s.

https://www.compliance-instituut.nl/nationale-compliance-award/nationale-compliance-award-2021/

2) Groepsfoto Bestuur LVV met Yvonne Maasdam     Inge  met compliance award

Award en bloemen     Proosten op de LVV en de compliance award

1) Inge te Brake met jurylid Yvonne Maasdam die de Compliance Award uitreikte.png.webp