Logo

LVV in podcast Compliance Adviseert

LVV in podcast Compliance Adviseert

31 mei 2022

Inge te Brake, voorzitter van de vereniging, is gast in de podcast en vertelt over de aankomende wetgeving rondom vertrouwenspersonen en het belang van vertrouwenspersonen.


Ook Barbara Westerveld, programmamanager van het programma Speak Up, is te gast en vertelt over hoe ABN AMRO medewerkers stimuleert van zich te laten horen.

Incidenten die recent in de media kwamen onderstrepen het belang van de vertrouwenspersoon des te meer. We leren van de inhoud van de podcast hoe belangrijk het is dat medewerkers zonder angst voor nare consequenties zich uitspreken over wat zij doorgaans als eerste zien.

Inge benadrukt het belang van een gedegen opleiding van vertrouwenspersonen en de juiste houding en kennis bij leidinggevenden. En ze maakt zich er bij de politiek hard voor dat het beroep van vertrouwenspersoon een beschermde status krijgt.

Compliance professionals hebben hierin doorgaans een rol in de zijlijn, maar Inge roept ze op: zoek die vertrouwenspersoon in je organisatie op en stem af, je kunt elkaars rollen versterken!

Beluister de podcast hier