Logo

Intervisie aan en op het water

Intervisie aan en op het water

18 augustus 2022

Graag maken we onze collega LVV leden deelgenoot van een mooi jubileum: Op 12 augustus jl. heeft onze LVV intervisiegroep Putten haar 10-jarig bestaan gevierd op de boot van intervisiegenoot van het eerste uur, Jaap Waverijn.


10 jaar, een hele tijd. Er zijn weliswaar in de loop der jaren enkele mensen in en uitgestroomd maar de vaste kern is gebleven.

De eerste jaren hadden we de intervisiegids regelmatig uitgeprint bij de hand en moesten de meesten van ons goed oefenen om zich aan de intervisiemethoden te houden. In de loop der jaren werden we steeds deskundiger en leerden elkaar steeds beter kennen, wat de intervisie extra diepgang gaf.

We zijn elkaar gaan vervangen bij vakantie en ziekte, leven mee bij lief en leed en reflecteren ook regelmatig op de rol van Vertrouwenspersoon. Er is altijd ruimte voor tips en meedenken bij de advies en voorlichtingsrol, ook tussen de bijeenkomsten in. De appgroep van de laatste jaren wordt daarvoor ook veelvuldig gebruikt: “heb je nog een voorbeeld voor me van….”, “wie heeft er tijd om even met me mee te denken bij een ingewikkelde casus”, etc.

Putten kleinEen jubileum op een perfecte dag om vergezeld van een klein windje op het water te zijn. We hebben enorm genoten van deze prachtige tocht over de Loosdrechtse plassen, waarbij we ook nog even met zijn allen op de voorplecht moesten gaan zitten omdat we door de lage waterstand dreigden vast te lopen op een balk. En in de pauze aan de wal hebben we ook nog intervisie gehouden én tevreden geconstateerd dat we een heerlijke groep hebben!
Het nut van intervisie

Intervisie is een leermethode om systematisch en gestructureerd werkproblemen vanuit een persoonlijke invalshoek aan te pakken door intercollegiale ondersteuning. U leert van elkaars werkvraagstukken en van de oplossingen die u in de praktijk toepast. Maar bovenal verwerft u inzicht in uw eigen handelen. Heel leerzaam, en bovendien onmisbaar voor uw hercertificering, waar intervisie onderdeel van uitmaakt. 

Als LVV-lid kunt u zich kosteloos aanmelden bij een bestaande intervisiegroep, of zelf een nieuwe intervisiegroep aanmelden.
Niet-leden betalen €75 ex btw per jaar.

Putten groot.jpg