Logo

Impact (seksueel) grensoverschrijdend gedrag

Impact (seksueel) grensoverschrijdend gedrag

7 december 2022

Misplaatste grappen, handtastelijkheden of zelfs verkrachting. Eén op de twee vrouwen en één op de vijf mannen krijgt in Nederland te maken met grensoverschrijdend gedrag of seksueel geweld. De impact is dus groot. Regeringscommissaris Mariëtte Hamer, Karin Bosman en Fleur Jongepier spraken hier dinsdagavond 6 december over in de uitzending van Op1 (NPO).


Bekijk hier het fragment 

Impactoverzicht
Dat de impact van (seksueel) grensoverschrijdend gedrag groot is merken we steeds meer. Er speelt veel in onze samenleving. Wekelijks zien we nieuwe voorbeelden in de media, die veel losmaken. Er is steun voor de mensen die zich uitspreken, maar ook angst, onzekerheid en onbegrip. Vanuit de Regeringscommissaris grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld is er een impactoverzicht opgesteld. Het geeft antwoord op een aantal prangende vragen. Denk hierbij aan:

  • Wat is seksueel grensoverschrijdend gedrag?
  • Hoeveel mensen maken het mee?
  • Wat zijn de gevolgen voor degenen die het meemaken?
  • En wat is de rol van Mariëtte Hamer als onafhankelijk regeringscommissaris in de aanpak?

Download hier het overzicht

Wilt u lid worden?

Het lidmaatschap staat open voor personen die als vertrouwenspersoon in of voor een arbeidsorganisatie werken. Dit lidmaatschap betreft een persoonlijk lidmaatschap. Uw organisatie is dus geen lid van de LVV, u bent zelf lid. Aanmelden en opzeggen is daarmee ook uw eigen verantwoordelijkheid.

Meer informatie