Logo

Afscheidswoord Verenigingsmanager Edith Terschegget

Afscheidswoord Verenigingsmanager Edith Terschegget

22 januari 2023

Bedankt voor uw vertrouwen!


Toen de LVV zich in 2014 meldde bij MOS was de vereniging toe aan een professionaliseringslag. Met in beginsel 1100 leden, die na een opschoning van het ledenbestand en de financiële administratie zakte naar 950 leden. En dan de huidige ledenstand, die staat op 2296!

Toen ik in 2018 door de toenmalige voorzitter Leo ten Brink werd gevraagd om hem te ontlasten omdat het allemaal teveel werd voor een vrijwilliger, heb ik daar even over moeten nadenken. Het was namelijk mijn bedoeling om minder in de operatie te werken. Als directeur van MOS bv wilde ik mij meer op mijn bedrijf richten, maar door de gesprekken met Leo zag ik allerlei kansen voor de LVV.

Wat is er veel gebeurd in de afgelopen periode! De introductie van onafhankelijke certificering van de vertrouwenspersoon die, met behulp van de opleiders, naar een hoger niveau is getrokken. De samentrekking van VP-I en VP-O, onafhankelijke accreditatie van de opleidingen door KIWA, het intervisietraject via de website efficiënter afhandelen, nieuwe website, nieuwe huisstijl, de LVV-academie, ALV online, LVV TV, het subsidietraject voor de CVP en ga zo maar door.

Foto EdithDe omslag voor de LVV kwam na #MeToo. Door direct op de actualiteit in te springen is de LVV op het netvlies van vele instanties EN potentiële leden gekomen. Dit is versterkt door de situatie rondom de The Voice etc. Inge en Gerda zijn veelvuldig op radio en TV te horen en te zien geweest. De vereniging maakt nu een onstuimige ledengroei door.

De goede samenwerking tussen bestuur en bureau heeft ertoe geleid dat ik nog wat jaartjes als verenigingsmanager van de LVV heb geacteerd. Nu is dan het moment daar dat ik helemaal uit de operatie van MOS ga en dus ook mijn werkzaamheden voor de LVV neerleg.

Mijn opvolgster is Heleen van Holten, die het klappen van de zweep in de verenigingswereld kent. De komende tijd zal zij zich volledig gaan inwerken bij de LVV. In de nieuwsbrief van februari stelt Heleen zich aan u voor.

Hartelijk dank voor uw vertrouwen in de afgelopen periode en ik wens de LVV een mooie toekomst toe!

Met een hartelijke groet,
Edith Terschegget