Logo

Interview LVV in PROMZ magazine

Interview LVV in PROMZ magazine

11 december 2023

Voor PROMZ magazine van december 2023 interviewde Marjolein Straatman in het artikel 'Luisterend oor op het werk' LVV-voorzitter Inge te Brake en Sophie Drenth, bestuurder bij De Externe Vertrouwenspersoon.


Iedereen heeft recht op een veilige werkplek, maar de praktijk is vaak weerbarstiger: één op de zes werknemers krijgt ooit te maken met ongewenst gedrag op de werkvloer.

In dit artikel wordt besproken welke verschillende instrumenten werkgevers kunnen hanteren om de werkvloer veilig te houden. De vertrouwenspersoon wordt extra uitgelicht: wat doet een vertrouwenspersoon precies, kies je voor een intern of extern vertrouwenspersoon en over welke eigenschappen en kenmerken moet een vertrouwenspersoon beschikken om deze functie goed uit te kunnen oefenen.

Te Brake en Drenth benadrukken de urgentie van het aanstellen van een vertrouwenspersoon. Of dat nu vanuit verantwoordelijkheid is, in de toekomst eventueel vanuit rechtswege, of allebei.

Lees hier het artikel in PROMZ magazine (pagina 50-53)

Promz 2