Logo

Even voorstellen: nieuwe verenigingsmanager LVV

Even voorstellen: nieuwe verenigingsmanager LVV

22 januari 2024

Sinds begin januari is Martina van den Dool de nieuwe verenigingsmanager voor de LVV. Zij neemt hiermee het stokje over van Heleen van Holten. De eerste tijd werkt zij in duo met Edith Terschegget, voor velen een bekende bij de LVV, want zij was voorheen de verenigingsmanager. Er speelt op dit moment zoveel bij de LVV dat het handig is voor Martina om een sparringpartner te hebben.


Dit is Martina van den Dool
portret Martina bij MOS sep 2022Ik werk bijna anderhalf jaar bij het ondersteuningsbureau MOS in Nijkerk, waar ik ook inzetbaar ben voor andere verenigingen. Ik houd mij bij MOS ook bezig met AVG-/privacybeleid.

De eerste helft van mijn loopbaan was ik werkzaam in het HR-vak, in diverse functies en bij non-profitorganisaties. Tussen 2004 en 2020 werkte ik voor verschillende belangenbehartigingsorganisaties voor ouderen. Tussentijds had ik een bureau ter ondersteuning van kleinere verenigingen en stichtingen en voor ik bij MOS kwam, was ik bestuurssecretaris bij een vakbond. Met vertrouwenspersonen heb ik overigens nooit echt te maken gehad.

Bestuurswerk is door de jaren heen een rode draad geworden in dit geheel en dat bevalt mij goed, omdat ik er al mijn capaciteiten in kwijt kan. Voor dit werk moet je niet alleen organisatietalent hebben, maar ook tact en flexibiliteit. Je moet op veel borden kunnen schaken en op allerlei niveaus, is mijn ervaring. Ik heb de zaken graag op orde en als dat lukt, kunnen bestuurders doen waar ze voor zijn: besturen.

Zelf ben ik jaren als vrijwilliger bestuurslid geweest bij -vooral- stichtingen, momenteel alleen bij het Volksbuurtmuseum in Utrecht. Dus ook die kant van de tafel ken ik goed.

Ik ben overigens (bijna) 55 jaar en ik woon met mijn man in Amersfoort. Onze beide zoons zijn volwassen en wonen zelfstandig.