Logo

Nieuws over het landelijk examen

Nieuws over het landelijk examen

26 februari 2024

.

Extra assesoren

Na de enorme toestroom van leden bij de LVV was de verwachting dat januari en februari wat rustiger zouden zijn met kandidaten die examen willen doen. Niets is minder waar en dat geeft ook direct druk op het laatste gedeelte van het examen: het assessment. Hiervoor is een assessor en een acteur nodig. Met name de assessorpoule is door allerlei omstandigheden nu aan uitbreiding toe.

Vorige week is aan alle leden een e-mail gestuurd met een oproep aan potentiële assessoren zich te melden. Onze partner Examenburo is inmiddels gestart met de selectie van de geïnteresseerden. Dat zijn er inmiddels 100 (!) en daarom verzoeken wij u niet meer te reageren.

 

Kosten Landelijk examen

Het Kenniscentrum krijgt vragen over de hoogte van de kosten voor het examen. Er zijn mensen die denken dat dit een verdienmodel is, maar dit is geenszins het geval.

De kosten zijn als volgt opgebouwd:

Het theorie-examen (kosten € 150).
Verschillende examens zijn ontwikkeld en in een systeem gezet. Dit examen moet natuurlijk regelmatig worden vernieuwd.

Het assessment (kosten € 525).
Voor het assessment zijn casussen gemaakt en uitgewerkt. Deze casussen dienen ook regelmatig te worden vernieuwd.
En bij het assessment zijn een assessor, een acteur en een procesbegeleider aanwezig. 

Verder is een website ontwikkeld, een examencommissie ingesteld en een examenreglement gemaakt. Daarnaast worden assessoren en acteurs getraind etc.

Uit de benchmark die wij vooraf hebben gedaan, blijkt dat het SKV landelijk examen basisopleiding vertrouwenspersoon zeer kwalitatief en compleet in haar totaliteit is, en vooral niet duur.Logo SKV tbv nieuws

Heeft u vragen over het landelijk examen?
Veel antwoorden vindt u in de FAQ op de website: klik hier