Logo

Nieuws over het landelijk examen

Nieuws over het landelijk examen

25 maart 2024

.

Beschikbaarheid Assessments

Het jaar is begonnen met een stroom aanmeldingen voor het theorie-examen. Dit is allemaal goed gegaan, maar de bottleneck zit in het afnemen van de assessments.
Van verschillende kanten (opleiders en kandidaten) kregen wij verontruste berichten dat de assessments ver vooruit in het jaar werden gepland. De reden hiervoor ligt in het feit dat het aantal assessoren door allerlei redenen was verminderd en dat daardoor maar beperkt assessments konden worden aangeboden.

Er is naar alle leden van de LVV in februari een mail gestuurd met het verzoek zich te melden als zij assessor willen worden. Op deze oproep zijn meer dan 100 reacties ontvangen.
Er heeft inmiddels een selectie plaatsgevonden en dit heeft geleid tot uitbreiding van de groep met assessoren. De scholing van deze nieuwe groep assessoren zal op zeer korte termijn plaatsvinden, zodat vanaf april extra ruimte is voor kandidaten om een assessment te plannen. De kandidaten voor de assessments die in het najaar waren gepland, zijn naar voren gehaald.

Het examenadviesburo is met grote inzet de assessments (assessoren en acteurs) aan het inplannen, zodat per april de wachttijd om het assessment te boeken sterk is verkort.Examen doen? Ga naar de website van de SKV

Er komen regelmatig vragen binnen bij de LVV over het landelijk examen vertrouwenspersoon. Hiervoor verwijzen wij u naar de website van de SKV. Ook kunt u hier uw examen en assessment boeken. Let op: u kunt het examen pas boeken als u een LVV-geaccrediteerde basisopleiding heeft doorlopen en daarvoor een deelnamebewijs heeft ontvangen. Het is mogelijk het examen en assesment tegelijkertijd te boeken en te betalen. U krijgt dan een voucher voor het reserveren van het assessment.

Logo SKV tbv nieuws