Logo

LVV jubileumcongres: een enerverende, magische, onvergetelijke dag!

LVV jubileumcongres: een enerverende, magische, onvergetelijke dag!

10 juni 2024

Het LVV-congres op dinsdag 4 juni jl. was een daverend succes. Nadat het jubileumjaar symbolisch was afgetrapt en dagvoorzitter Anita Witzier iedereen welkom had geheten, hebben we tijdens het plenaire programma kunnen genieten van de inspirerende presentatie van Peter van Uhm. Hij werd bekend als de generaal die op zijn tweede werkdag als hoogste baas van de krijgsmacht zijn zoon Dennis verloor door een bermbom in Afghanistan.


Tijdens zijn voordracht op het jubileumcongres over o.a. vertrouwen kon je een speld horen vallen… de bijna 1200 aanwezigen waren tot tranen toe geroerd. Nu deelt Uhm zijn veertig 'tegeltjeswijsheden' en vertelt hij hoe moeilijk het soms is daarnaar te handelen.

Hoe handel je integer? Doe jij altijd het “juiste”, ook als niemand kijkt? Wat is vertrouwen eigenlijk? Hoe ver ben jij bereid te gaan? 

Inzichtgevend, leerzaam, inspirerend én feestelijk. Want een 25-jarig jubileum rechtvaardigt uiteraard een feestje!

"Wie dient, denkt niet alleen in 'ik'. Wie dient, denkt niet alleen in 'zij'. Wie dient, denkt ook in 'wij'. Daar begint de overwinning op het onrecht. Want vrijheid, gelijkheid en rechtvaardigheid, een betere wereld, die maak je samen."


Onbaatzuchtige barmhartigheid is een uitdaging voor ons allen maar in de Midden Nederland Hallen voelde het alsof alle vertrouwenspersonen dit gezamenlijke nobele doel uitdroegen en lieten zij een missiegedrevenheid zien waar de rest van de wereld nog wel een puntje aan kan zuigen!

De plenaire sessies in combinatie met de creatieve & diepgaande inspiratieworkshops met als kers op de taart Anita Witzier als dagvoorzitter, maakten de dag helemaal af!

De VP-award werd aangekondigd waarbij een tipje van de sluier werd opgelicht qua criteria; houd onze website in de gaten om binnenkort te kunnen stemmen op dé vertrouwenspersoon van het jaar!

Tot slot heeft Inge te Brake bloemen overhandigd aan het 4600e LVV-lid; wat een explosieve groei heeft onze vereniging mogen doormaken!

Wie jarig is, trakteert: het hele jaar ontvangen alle LVV-leden verschillende cadeautjes ter ere van het 25 jarig-jubileum. Na afloop van het congres kreeg iedere bezoeker al een groeikaartje met een link naar hét LVV-lied van Maarten van Veen. De resterende cadeautjes zijn een verrassing, hoewel al wel uit de doeken werd gedaan dat het LVV-bestuur in het najaar zal starten met de LVV on tour … Stay tuned!

Dank allen voor jullie komst, energie en inspiratie! We hebben genoten van en kijken terug op een enerverende, magische, onvergetelijke dag!


Samen maken we de wereld een stukje mooier en (psychologisch) veiliger!

Bekijk hier de foto-impressie van het congres

Bekijk hier de aftermovie van het congres

Lees hier de wrap-up "Komt te paard"

Beluister hier het LVV-lied “een luisterend oor”

Download hier de tekst van het LVV-lied!

LVV congres verslag.jpg