1. Home
  2. Bibliotheek
  3. Nieuws
Volg ook het laatste nieuws: LinkedIn

#Bang voor de baas

... waarom seksloos machtsmisbruik zo moeilijk te bestrijden is

Sinds #MeToo komen steeds meer gevallen van seksueel machtsmisbruik aan het licht. Het ‘seksloos machtsmisbruik’ op de werkvloer blijft echter volledig buiten schot. Is het tijd voor een nieuwe hashtag?

Elke dag met lood in je schoenen naar je werk, bang om ontslagen te worden, hartkloppingen, stress, voortdurend op je hoede voor een uitbrander. Exacte cijfers zijn er niet, maar volgens een ruwe schatting van organisatieadviseur Peter Fijbes, auteur van het boek Angstcultuur (2017), is dertig procent van alle werkende Nederlanders bang voor de baas. Toch leidt het fenomeen nauwelijks tot maatschappelijke verontwaardiging.

Gek eigenlijk, na de #MeToo-beweging van 2017 die seksueel machtsmisbruik voorgoed not done verklaarde. Hoewel het onlangs naar buiten gebrachte jarenlange ‘grensoverschrijdend gedrag’ van hoogleraar arbeidsrecht R.B. misschien anders doet vermoeden, zullen mannen op machtsposities over het algemeen toch niet zo snel meer oneerbaar voorstellen doen zonder te denken aan de Harvey Weinsteins, Job Gosschalks en Tariq Ramadans van deze wereld.

Lees meer

Bron: www.vn.nl

Volg ook het laatste nieuws: LinkedIn

Zoek een extern vertrouwenspersoon

Wilt u maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen?
Meld u dan hieronder aan.

* verplicht

LVV Tweets

  1. @LVV Wildgroei aan meldpunten maakt het klokkenluiders nóg moeilijker https://t.co/eTc2AsiZ5k via @trouw
  2. @LVV Waarom lhbti'ers kampen met discriminatie en geweld, en wie ze lastigvalt https://t.co/dGGbXEOufp via @NOS