1. Home
  2. Bibliotheek
  3. Nieuws
Volg ook het laatste nieuws: LinkedIn

Collega's jaloers

Gepeste medewerkster SVB wil onderzoek naar roddels op de werkvloer

Een medewerkster van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) eist een onafhankelijk onderzoek naar pestgedrag dat haar op de werkvloer is overkomen. Collega's suggereerden dat de vrouw zou zijn gedrogeerd en verkracht en dat daar foto's van rondgingen.

Het pesten zou twee jaar lang zijn doorgegaan. Met de roddels die door collega's werden verspreid, werd ze dagelijks geconfronteerd. Haar werkgever trad daar niet tegen op, maar probeerde de vrouw te ontslaan, bleek vandaag tijdens een kort geding bij de rechtbank in Amsterdam. 

Uitgelachen door leidinggevende
De vrouw (nu 39) kwam in 2010 in dienst bij de SVB als integrale auditor. In die positie moest ze het functioneren van de organisatie controleren en verbeteren. Dat ging enkele jaren probleemloos, tot in 2013 de roddels de kop opstaken. Toen ze ermee naar een leidinggevende stapte, werd ze naar eigen zeggen uitgelachen.

Ze zegt niet te weten waarom collega's de roddels verspreidden. Ze weet niets van een verkrachting, zegt ze, en daarvan bestaan dus ook geen foto's. Ze denkt dat het gerucht werd verspreid uit jaloezie vanwege haar functie. Als jonge vrouw van allochtone afkomst had ze meer verantwoordelijkheden dan veel van haar collega's. Dat heeft mogelijk kwaad bloed gezet.

Lees hier het hele artikel.

Bron: RTL Nieuws, 25 april 2019

Volg ook het laatste nieuws: LinkedIn

Zoek een extern vertrouwenspersoon

Wilt u maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen?
Meld u dan hieronder aan.

* verplicht

LVV Tweets

  1. @LVV Hoe integer zijn we op het werk?. https://t.co/AiT0pw8SK5 #FD #Arbeidsmarkt
  2. @LVV Praktische informatie voor werkgevers over het opstellen van een gedragscode: Handreiking gedragscode (on)gewenste… https://t.co/B5ETsyknY3
  3. @LVV De crisis vraag om verscherpte aandacht voor integriteit. https://t.co/J14ma9j2k2 #FD #Arbeidsmarkt