1. Home
  2. Bibliotheek
  3. Nieuws
Volg ook het laatste nieuws: LinkedIn

Dag tegen Pesten

We kunnen pesten met z'n allen écht stoppen'

Ze bleek haar eigen traumatische ervaringen onbewust te hebben weggestopt. Maar toen Patricia Bolwerk uit Deventer voorafgaand aan een reünie met klasgenootjes in contact kwam, bleek dat ook zij in haar jeugd mikpunt was van pesterijen. "Dat verklaarde achteraf ook mijn oerkreet tegen het pesten", zegt ze nu. Tijdens de Landelijke Dag tegen het Pesten wordt er morgen uitvoerig aandacht besteed aan dit fenomeen.
Overijssel kende de afgelopen jaren een drietal spraakmakende 'pest-affaires'. Zo stapte Tim Ribberink uit Tilligte in 2012 op 20-jarige leeftijd uit het leven omdat hij alle pesterijen niet meer aankon. De zaak kwam vooral landelijk onder de aandacht omdat zijn ouders in de rouwadvertentie een deel van Tims afscheidsbrief publiceerden.

In datzelfde jaar wierp de 15-jarige Fleur Bloemen uit Staphorst zichzelf voor de ogen van klasgenootjes voor de aanstormende trein.

En dan is er nog de spraakmakende zaak rond Onur uit Enschede. Nadat de 14-jarige jongen ontdekte dat er een naaktfoto van hem op internet was gezet, zag hij het leven niet meer zitten en sprong van een flat.

Lees meer

Bron: www.rtvoost.nl

Volg ook het laatste nieuws: LinkedIn

Zoek een extern vertrouwenspersoon

Wilt u maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen?
Meld u dan hieronder aan.

* verplicht

LVV Tweets

  1. @LVV @ingetebrake De lijst met onmisbare boeken voor de vertrouwenspersonen groeit goed zo! Dank je voor deze suggestie.
  2. @LVV De baas van een matrassenbedrijf intimideerde zijn vrouwelijke managers en en vroeg aan ze of hij met ze mocht flik… https://t.co/dFcTfWeuN7
  3. @LVV LVV Nieuwsbrief #6 | 27 juni 2019 - https://t.co/bFUlmR5rWP https://t.co/0yhX6QppBh