1. Home
  2. Bibliotheek
  3. Nieuws
Volg ook het laatste nieuws: LinkedIn

Nederlands meldpunt voor ongewenste omgangsvormen acteurs en actrices

Acteurs en actrices die het slachtoffer zijn van seksuele intimidatie kunnen binnenkort aankloppen bij een onafhankelijk en overkoepelend meldpunt voor ongewenste omgangsvormen. Voor het meldpunt hebben de podiumkunsten-, film- en televisiesector de handen ineengeslagen.

"Partijen zoals brancheverenigingen, beroepsverenigingen, fondsen en verenigingen van werkgevers- en werknemersorganisaties erkennen dat er een sectoraal probleem bestaat ten aanzien van een goede behandeling van klachten over integriteitsschendingen, discriminatie en (seksueel) machtsmisbruik'', laat de Nederlandse Associatie van Podiumkunsten (NAPK) dinsdag weten.

Door het grote aantal werkzame zzp'ers is de noodzaak ontstaan om een overkoepelend meldpunt in het leven te roepen, vinden de initiatiefnemers. Het meldpunt werkt met twee vertrouwenspersonen, een man en een vrouw. Ze behandelen ook anonieme aangiftes. In het voorjaar is het meldpunt operationeel.

Bron: NU.nl
Beeld: De Dagelijkse Standaard

Volg ook het laatste nieuws: LinkedIn

Zoek een extern vertrouwenspersoon

Wilt u maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen?
Meld u dan hieronder aan.

* verplicht

LVV Tweets

  1. @LVV @ingetebrake De lijst met onmisbare boeken voor de vertrouwenspersonen groeit goed zo! Dank je voor deze suggestie.
  2. @LVV De baas van een matrassenbedrijf intimideerde zijn vrouwelijke managers en en vroeg aan ze of hij met ze mocht flik… https://t.co/dFcTfWeuN7
  3. @LVV LVV Nieuwsbrief #6 | 27 juni 2019 - https://t.co/bFUlmR5rWP https://t.co/0yhX6QppBh