1. Home
  2. Bibliotheek
  3. Nieuws
Volg ook het laatste nieuws: LinkedIn

Nederlands meldpunt voor ongewenste omgangsvormen acteurs en actrices

Acteurs en actrices die het slachtoffer zijn van seksuele intimidatie kunnen binnenkort aankloppen bij een onafhankelijk en overkoepelend meldpunt voor ongewenste omgangsvormen. Voor het meldpunt hebben de podiumkunsten-, film- en televisiesector de handen ineengeslagen.

"Partijen zoals brancheverenigingen, beroepsverenigingen, fondsen en verenigingen van werkgevers- en werknemersorganisaties erkennen dat er een sectoraal probleem bestaat ten aanzien van een goede behandeling van klachten over integriteitsschendingen, discriminatie en (seksueel) machtsmisbruik'', laat de Nederlandse Associatie van Podiumkunsten (NAPK) dinsdag weten.

Door het grote aantal werkzame zzp'ers is de noodzaak ontstaan om een overkoepelend meldpunt in het leven te roepen, vinden de initiatiefnemers. Het meldpunt werkt met twee vertrouwenspersonen, een man en een vrouw. Ze behandelen ook anonieme aangiftes. In het voorjaar is het meldpunt operationeel.

Bron: NU.nl
Beeld: De Dagelijkse Standaard

Volg ook het laatste nieuws: LinkedIn

Zoek een extern vertrouwenspersoon

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* verplicht

LVV Tweets

  1. @LVV Doorloop 5 stappen en optimaliseer het sportklimaat binnen je vereniging! Dit stappenplan is afkomstig van… https://t.co/KU6t3FIWQB
  2. @LVV NIEUWS: Defensie schorst commandant 'die met vijf cadetten affaire had' https://t.co/LdxoL168it via @NOS
  3. @LVV Wetenschappelijke carrières kunnen op allerlei manieren gebroken worden, blijkt uit een onderzoek. Vrouwen in de ac… https://t.co/USNTCHPeHT