1. Home
  2. Bibliotheek
  3. Nieuws
Volg ook het laatste nieuws: LinkedIn

NOC*NSF voert meldplicht in voor seksuele intimidatie

NOC*NSF maakt haast met de aanpak van seksuele intimidatie en misbruik in de sport. Op de Algemene Vergadering voerde de sportkoepel een meldplicht voor clubbesturen voor seksuele intimidatie in. Voorzitter André Bolhuis beloofde alle verdere noodzakelijke stappen te ondernemen om het probleem aan te pakken.
 

''We hebben geen uitgebreid onderzoek gedaan om het rapport in de onderste la te laten verdwijnen'', zei hij, duidend op eerdere bevindingen van de commissie-De Vries. ''Slachtoffers moeten weten dat we alles doen om ze te helpen. Er is ongelooflijk veel leed aangericht.''

Bolhuis ziet als volgende stappen onder meer de meldplicht uit te breiden tot het gehele sportkader. Het budget om het probleem effectief te bestrijden werd verdubbeld, van 310.000 euro tot 610.000 euro.

De nieuwe maatregelen worden ingevoerd op aanraden van de Commissie de Vries. Deze commissie werd opgericht in mei 2017 om onderzoek te doen naar seksueel misbruik in alle takken van de Nederlandse sport.

Aanleiding voor de oprichting waren de meldingen van voormalig jeugdspelers van verschillende voetbalclubs, die slachtoffer waren geworden van seksueel misbruik. Onder deze clubs bevonden zich onder meer PSV en Vitesse. Slachtoffers meldden het misbruik pas vele jaren nadat het had plaatsgevonden.

In december 2017 bracht de commissie een rapport uit met bevindingen. Een van die bevindingen was dat het invoeren van een meldplicht van incidenten kan bijdragen aan het beeld dat de club misbruik serieus neemt.

Bron: Nu.nl

Volg ook het laatste nieuws: LinkedIn

Zoek een extern vertrouwenspersoon

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* verplicht

LVV Tweets

  1. @LVV 1 op 5 werkenden heeft te maken met ongewenst gedrag op de werkvloer, blijkt uit onderzoek door Schouten & Nelissen… https://t.co/fV5imDWgfc
  2. @LVV Het LVV congres is op 30 november in Nijkerk. Het thema is #MeToo en hoe nu verder? Al 237 aanmeldingen zijn binnen… https://t.co/qG6jFTYOFV