1. Home
  2. Bibliotheek
  3. Nieuws
Volg ook het laatste nieuws: LinkedIn

Praktijkgids rond vertrouwenswerk nu verkrijgbaar

Sinds 15 maart jl. is een boek verschenen met als titel “Praktijkgids voor klachtbehandeling van ongewenste omgangsvormen”. In het boekwerk wordt met praktijkvoorbeelden en actuele jurisprudentie uitleg gegeven over de vele manieren waarop (integriteits)kwesties besproken kunnen worden en in het bijzonder de kwesties die vallen onder de definities van ongewenste omgangsvormen. 

Via stappenplannen en (stroom)schema’s uitleg gegeven over de informele benadering (de kwestie ‘klein” weten te houden en bespreekbaar maken op de werkvloer), de informele klachtbehandeling (klachtbehandeling  zonder de hulp van een klachtencommissie) en de formele klachtbehandeling (met medewerking van de klachtencommissie). Daarnaast worden de juridische kaders uiteengezet als het gaat om mate van geheimhouding, verschoningsrecht, meldplicht c.q. aangifteplicht van ambtenaren. 

In de praktijkgids wordt de werking van het klachtrecht op een prettige en leesbare manier uitgelegd en ook vergeleken met het tuchtrecht (disciplinair traject) en het strafprocesrecht. Alle rechten en plichten van de medewerker en die van de vertrouwenspersoon komen aan bod. Het boek zorgt er uiteindelijk voor dat vertrouwenspersonen (en leidinggevenden) samen met de medewerker maatwerk kunnen leveren als het gaat om het bespreekbaar willen maken van (integriteits)kwesties. Met recht kan dit boek een belangrijk document voor iedere vertrouwenspersoon genoemd worden.

Interesse? Het boek is 144 bladzijden dik en voorzien van voorbeeldbrieven, stappenplannen en (stroom)schema’s die extra verduidelijking geven. De praktijkgids kost € 38,75) inclusief BTW + verzendkosten. Bestel het boek via www.oenebouman.com  of mail voor meer informatie naar oene.bouman@gmail.com (geen ISBN-nummer, betreft eigen uitgave) onder vermelding van LvvV.

Volg ook het laatste nieuws: LinkedIn

Zoek een extern vertrouwenspersoon

Wilt u maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen?
Meld u dan hieronder aan.

* verplicht

LVV Tweets

  1. @LVV Op donderdag 2 april organiseert de werkgroep Externe Vertrouwenspersonen #LVV een masterclass voor en over interne… https://t.co/msWDi4bTt7
  2. @LVV De Tweede Kamer debatteert over het burgerinitiatief ‘Internetpesters aangepakt'. In het burgerinitiatief pleit… https://t.co/P5KYFhwIOK