1. Home
  2. Bibliotheek
  3. Nieuws
Volg ook het laatste nieuws: LinkedIn

Staatssecretaris wil geen wettelijke verplichting, maar biedt wel steun aan vertrouwenspersonen

Staatssecretaris Van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wil het aanstellen van een vertrouwenspersoon ongewenste omgangsvormen niet verplichtstellen voor bedrijven en instellingen. Zij verwacht meer van extra voorlichting en professionalisering van de functie. Dat blijkt uit de brief van 14 juni van Van Ark, aan de voorzitter van de Tweede Kamer, Khadija Arib. De staatssecretaris baseert zich op onderzoek van De Beleidsonderzoekers.

In het rapport worden geen eenduidige conclusie getrokken om het aanstellen van een vertrouwenspersoon te verplichten. De staatssecretaris vindt het van belang dat een vertrouwenspersoon moet worden gedragen door de organisatie. Een wettelijke verplichting biedt die garantie niet.

Kamerbrief Stand van zaken psychosociale arbeidsbelasting in reactie op het 'Onderzoeksrapport Vertrouwenspersonen in Arbeidsorganisaties', een onderzoek door 'de beleidsonderzoekers' naar de rol en positie van vertrouwenspersonen ongewenste omgangsvormen.

Volg ook het laatste nieuws: LinkedIn

Zoek een extern vertrouwenspersoon

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* verplicht

LVV Tweets

  1. @LVV Tijdens één van de workshop tijdens het LVV Jaarcongres, op 30 november, praten we met elkaar over de rol van de ve… https://t.co/LcCqqLsMFw
  2. @LVV Praat mee over de uitdagingen én kansen van goede communicatie en bewustwording over ongewenste omgangsvormen en in… https://t.co/7z144DuZ2C