Turnbond grijpt hard in en stopt topsportprogramma voor vrouwen

30 07 2020

Twee trainers op non-actief gesteld, het topsportprogramma voor vrouwen stopgezet, met alle gevolgen voor olympische ambities. De turnbond grijpt na getuigenissen over mishandeling hard in.

De KNGU neemt een harde beslissing en stopt het topsportprogramma voor de vrouwenploeg. Daarmee zet de turnbond gezondheid boven sportief succes. Het was een beslissing die door de bestuurders van de Nederlandse turnbond KNGU zelf ook met zware woorden werd toegelicht. De bond stopt per direct met het vrouwentopsportprogramma, tot een onafhankelijk onderzoek over grensoverschrijdend gedrag door trainers in de sport is afgerond (zie kader).

Dat maakte de KNGU woensdagmiddag bekend in een speciaal ingelaste persconferentie. Het is een drastisch besluit, maar volgens de bond wel noodzakelijk.

Het besluit heeft tot direct gevolg dat twee coaches die bij de KNGU in dienst zijn, Vincent Wevers en Gerben Wiersma, hangende het onderzoek geen training mogen leiden. Concreet houdt dat in dat als olympisch kampioen Sanne Wevers volgende week in de turnhal traint, vader Vincent Wevers haar niet mag begeleiden.

Lees hier het hele artikel
Bron: Trouw, d.d. 29 juli 2020

Lees hier het artikel dat eerder deze week verscheen over de turnsters die zich zich afgelopen weekend op sociale media met naam hebben uitgelaten over misstanden in de Nederlandse turnwereld.

Meer van het laatste nieuws
Waarom het zo moeilijk is iets te zeggen over de angstcultuur op het werk
23 10 2020
Als je kind in handen valt van een misbruik-netwerk: een moeder vertelt
12 10 2020
Social media
  1. @LVV Aswintha Vermeulen schreef het nummer ‘Mama, waarom heb je mij niet wit gemaakt?’ Tijdens LVV TV ‘Pesten op het we… https://t.co/oCVcm5waYB
  2. @LVV Wat is moed? En hoe ontwikkel je dat? Tijdens LVV TV, het alternatieve LVV jaarcongres, vraagt host Dirk Zeelenber… https://t.co/SftiBb1Pkm
  3. @LVV Meldt u nu aan voor het online LVV Jaarcongres ‘Pesten op het werk’ op 19 november. Wist u dat niet minder dan een… https://t.co/8F0qR3azvp
Wilt u lid worden?

Het lidmaatschap staat open voor personen die als vertrouwenspersoon in of voor een arbeidsorganisatie werken. Dit lidmaatschap betreft een persoonlijk lidmaatschap. Uw organisatie is dus geen lid van de LVV, u bent zelf lid. Aanmelden en opzeggen is daarmee ook uw eigen verantwoordelijkheid.

Meer informatie