1. Home
  2. Bibliotheek
  3. Nieuws
Volg ook het laatste nieuws: LinkedIn

Vertrouwenspersonen gevraagd voor afstudeeronderzoek!

Voor het afstudeeronderzoek van mijn Master Bestuurskunde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam doe ik (Elke Romijnders) een verkennend-exploratief onderzoek naar de advisering van klokkenluiders, onder begeleiding van Gjalt de Graaf. Hierbij maak ik een typologie van de verschillende typen adviseurs, wat hun professionele achtergrond is, wat hun achtergrond/belang is in de zaak en kijk ik naar factoren omtrent de advisering die bijdragen de effectiviteit van het klokkenluiden. Uiteindelijk zullen mijn resultaten vergeleken worden met resultaten van vergelijkbaar onderzoek in Engeland en Frankrijk in samenwerking met Wim Vandekerckhove.
 
Interne vertrouwenspersonen spelen een belangrijke rol in de (interne) meldprocedure indien er mogelijk sprake is van een misstand binnen een organisatie. Onderdeel van die rol is advisering van de melder. Om deze reden acht ik het van belang de ziens- en werkwijzen van VPI's mee te nemen in mijn onderzoek. Ik zoek een aantal (ervaren) vertrouwenspersonen integriteit die bereid zijn een aantal vragen te beantwoorden in een interview. Het interview duurt ongeveer 45 minuten en uiteraard ben ik flexibel qua locatie. De resultaten zullen uiteindelijk ook op jullie website gepresenteerd worden!
 
Mocht je bereid zijn mee te werken, zou je dan een email willen sturen naar e.m.j.romijnders@student.vu.nl? Ik hoor het graag!
 
Elke Romijnders
Volg ook het laatste nieuws: LinkedIn

Zoek een extern vertrouwenspersoon

Wilt u maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen?
Meld u dan hieronder aan.

* verplicht

LVV Tweets

  1. @LVV Op donderdag 2 april organiseert de werkgroep Externe Vertrouwenspersonen #LVV een masterclass voor en over interne… https://t.co/msWDi4bTt7