Logo

Sprekers bij LVV-Jaarcongres 2023 - Integriteit - Zeggen wat je doet. Doen wat je zegt.

LVV-Jaarcongres 2023 - Integriteit - Zeggen wat je doet. Doen wat je zegt.

Over de sprekers

 1. Anthonisse (Peter)

  Anthonisse (Peter)

  Peter Anthonisse is gepromoveerd op het onderwerp machtsmisbruik door managers en mede-eigenaar van Exceptional Organisatie-professionals. Anthonisse is een zeer ervaren executive adviseur, programma- en projectmanager, een interimmanager en een MMS gecertificeerd coach. Zijn ervaring heeft hij opgedaan in zowel de private sector als bij overheidsorganisaties.
 2. Fijbes (Peter)

  Fijbes (Peter)

  Peter Fijbes geeft trainingen voor managers, vertrouwenspersonen en HR-personeel en daarnaast werkt hij als organisatieadviseur en teamconsultant voor bedrijven, overheid en politieke partijen. Fijbes richt zich op het gebied van organisatiecultuur en hij kenmerkt zich met een persoonlijke, betrokken en interactieve trainingsstijl.
 3. Haverkort (Corrie)

  Haverkort (Corrie)

  Corrie Haverkort is filosoof, gespecialiseerd in de wijsgerige ethiek m.n. op het gebied van hedendaagse gezinstransities. Ze verzorgt lezingen en trainingen aan professionals als pedagogen, psychologen, en andere hulpverleners naast mediators en advocaten. Haar onderwerpen gaan over rechtvaardigheidsvraagstukken o.a. over: erkenning, transitiewoede, conflicten, verzoening, vrijheid en gebondenheid. Ze is werkzaam bij Popelier Opleidingen voor Gezin en Begeleiding. Ze verzorgt cursussen aan de Internationale School voor Wijsbegeerte (ISVW), HOVO onderwijs, Academie op Kreta (www.academieopkreta.com ) en bij Dat Bolwerck Centrum voor Kunst en Gedachte waar zij de socratische gesprekstechniek introduceert bij verschillende organisaties.
 4. Karssing (Prof. dr. Edgar)

  Karssing (Prof. dr. Edgar)

  Edgar Karssing (1969) is als hoogleraar Filosofie, Beroepsethiek en Integriteitsmanagement verbonden aan Nyenrode Business Universiteit. Hij heeft economie en filosofie gestudeerd. Sinds 1995 is hij werkzaam op Nyenrode. Naast onderwijs en onderzoek adviseert hij organisaties over integriteit(s)beleid. Edgar publiceert regelmatig over integriteit, morele competentie en filosofie in de praktijk. Enkele boeken zijn 'Morele competentie in organisatie' (2000), 'Integriteit in de beroepspraktijk' (2006), 'De oplossing is het probleem niet! Reflecties op ethiek, integriteit en compliance' (2011), ‘Als de oplossing het probleem is’ (2018) en ‘Beroepsethiek voor feilbare mensen. Adam Smith als leermeester’ (2022).
 5. Kret (Mariska)

  Kret (Mariska)

  Mariska Kret is hoogleraar Cognitieve Psychologie aan de Universiteit Leiden. Over haar onderzoek naar emoties in mensen en mensapen schreef zij het boek ‘Tussen Glimlach en Grimas. Uitingen van Emotie in Mens en Dier.’ Uit haar onderzoek blijkt dat voor sociale dieren spiegelen en synchronisatie van groot belang zijn in de omgang met anderen. Bijvoorbeeld, als de hartslag tussen twee mensen tijdens een blind-date gelijk gaat lopen, dan is de slagingskans groter. Voor deze wetenschappelijke bevinding ontving zij de bekende IgNobel prijs. Kret staat erom bekend het grote publiek te betrekken bij onderzoek waarmee zij het respect voor apen hoopt te vergroten. De European Research Council heeft haar hiervoor een ‘Public Engagement Prize’ uitgereikt.
 6. Loyens (Dr. Kim)

  Loyens (Dr. Kim)

  Kim Loyens is universitair hoofddocent bij het departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap van de Universiteit Utrecht. Zij doet onderzoek naar ervaringen van melders, de voorwaarden waaraan integriteitsbeleid en meldsystemen moeten voldoen en de rol van organisatiecultuur bij de omgang met (ethische) dilemma’s. Zij heeft onderzoek gedaan naar deze thema's bij politie, inspectiediensten en andere overheidsdiensten in verschillende landen. Ook is zij betrokken bij diverse initiatieven in organisaties om integriteit te stimuleren, zoals een ‘serious game’ rond politionele dilemma’s, de koerskaart sociale veiligheid bij het Ministerie van Justitie en Veiligheid, en het Netwerk Integriteit Vlaanderen.
 7. Nhass (Sabah)

  Nhass (Sabah)

  Na mijn studie aan de HAN Culturele en Maatschappelijke vorming, specialisatie Kunst en Cultuur ben ik met toeval in de GGZ gerold. Mijn eerste werkplek was binnen een TBS kliniek (forensische psychiatrie) daarna ben ik 23 jaar werkzaam geweest binnen verschillende facetten van de GGZ. In 2016 ben ik benaderd om een cultuur specifieke woonvoorziening op te zetten voor Moslim mannen met een psychotische kwetsbaarheid in combinatie met andere problematiek in de rol van projectleider, waarna de afgelopen jaren werkzaam ben geweest als manager bij dezelfde organisatie. Gezien ik feitelijk al jaren ook in de rol van vertrouwenspersoon zat, heb ik besloten om de basisopleiding te volgen om zo ook gecertificeerd en geregistreerd vanuit mijn eigen ondernemen saBah nhass verder te gaan als Extern Vertrouwenspersoon | coach | Trainer.
 8. Nooyen (Jochem)

  Nooyen (Jochem)

  Jochem Nooyen – Spreker en illusionist. Jochem Nooyen (1980) is nieuwsgierig naar hoe mensen én dingen werken. In zijn interactieve shows neemt hij je mee in een wonderlijke wereld vol magie, verhalen en inzichten over de mens. Dit doet hij met een optimistische, open en smakelijke stijl. Hij weet je te pakken, te raken en je mee te nemen in zijn wereld vol magische verrassingen. Een combinatie van illusionisme, cabaret en inhoud.
 9. Peeters (Antoin)

  Peeters (Antoin)

  Antoin Peeters (1975) is sinds 2015 de vaste presentator van het RTL Nieuws op RTL4. Daarvoor werkte hij vele jaren als verslaggever in binnen- en buitenland. Antoin wordt vaak als dagvoorzitter, discussieleider of presentator gevraagd voor congressen of bijeenkomsten met zeer uiteenlopende onderwerpen Antoin is scherp, maar ook relativerend, geïnteresseerd en altijd goed voorbereid. In 2001 trad Antoin Peeters in dienst bij de economische zender RTL Z als verslaggever/presentator. Een jaar later startte hij in dezelfde functie bij RTL Nieuws. Begin 2012 werd hij verslaggever Koninklijk Huis, in die hoedanigheid reisde hij de hele wereld over, van Brunei tot Washington. Daarnaast viel hij regelmatig in voor de nieuwslezers van het Half Acht Nieuws, RTL Z en het Ontbijtnieuws. Vanaf eind mei 2015 is Antoin de vaste ‘anchor’ van het RTL Nieuws. De presentator volgde daarmee Rick Nieman op. In 2017 was Antoin debatleider van het grote Carré-debat met de landelijke lijsttrekkers voor de Tweede Kamerverkiezingen. Dit programma werd live uitgezonden en trok miljoenen kijkers. In 2019 presenteerde hij een serie talkshows op RTL Z onder de titel “MKB Ondernemerscafé”. Antoin Peeters studeerde Journalistiek in Tilburg en Media & Cultuur in Rotterdam. Hij begon zijn carrière als verslaggever bij Stadsomroep Venlo toen ze daar een journalist zochten die de rechtszaak van De Bende van Venlo wilde verslaan. Daarna werkte hij bij de regionale omroepen Omroep Limburg en RTV West. In 2006 was Antoin Peeters genomineerd voor de Philip Bloemendal Prijs; een prijs voor talentvolle jonge radio- en televisiemakers. Inmiddels zit hij in de jury van deze gerenommeerde prijs.
 10. Vermeulen (Geert)

  Vermeulen (Geert)

  Geert Vermeulen heeft in 2020 De Integriteitscoördinator opgericht, een externe coördinator van klokkenluiderregelingen (www.deintegriteitscoordinator.nl). Hij geeft ook trainingen over de Wet bescherming klokkenluiders en de ‘good practices’. Geert heeft 20 jaar ervaring als ethics & compliance professional. Zo was hij Chief Compliance Officer bij twee multinationals. Hij heeft sinds 2007 honderden meldingen van klokkenluiders gecoördineerd. Daarnaast geeft hij training en advies op het gebied van compliance, integriteit en corruptiebestrijding met zijn bedrijf ECMC. Geert is de oud-voorzitter van de Vereniging van Compliance Officers en spreekt en schrijft regelmatig over compliance en integriteit. In 2020 ontving hij de Nationale Compliance Award.

Prijzen

Dit jaar kunnen ook niet-leden deelnemen aan het LVV-Jaarcongres. Hiervoor zijn een beperkt aantal tickets te verkrijgen. 

Wilt u profiteren van 50% korting op de ticketprijs? Wordt dan nu lid door u aan te melden via de LVV website.
Nadat uw lidmaatschap is bevestigd kunt u zich aanmelden voor het congres. 

Klik hier voor het aanmeldformulier van het LVV lidmaatschap.

Annuleren/No-show
Wanneer u zich heeft ingeschreven voor het LVV-Jaarcongres rekenen wij op uw komst.
Bent u 1 juni 2023 onverhoopt verhinderd, dan kunt u zich afmelden door een e-mail te sturen naar info@lvvv.nl.
Meldt u zich af voor 1 mei 2023 dan zullen wij € 50,- excl. BTW in rekening brengen. Meldt u zich af vanaf 1 mei 2023 dan zullen wij € 75,- excl. BTW in rekening brengen.

Hercertificering
Wanneer u het hele congres aanwezig bent, ontvangt u ten behoeve van uw hercertificering 4 uur BNS.

Alles wat wordt aangeboden door sponsoren tijdens het congres valt niet onder verantwoordelijkheid van de LVV.

Klik hier voor de algemene voorwaarden.