Logo

You Go Girl Award naar Chanel Matil Lodik

You Go Girl Award naar Chanel Matil Lodik

8 februari 2023

Een maand geleden deed de LVV een oproep om uw stem voor de You Go Girl Award 2022 uit te brengen op LVV-lid Henriëtte Wijnen. En met succes: samen met expert diversiteit & Inclusie Chanel Matil Lodik en adviseur en raadgever armoede Stella de Swart ontving expert ongewenst gedrag aanpakken Henriette Wijnen de meeste stemmen.

De jury koos er uiteindelijk voor de award toe te kennen aan Lodik omdat zij in 2022 de landelijke en sociale media wist te bereiken met haar missie. Ze zegt wat velen voelen en denken en deelt o.a. met haar Antiracismehandboek veel kennis op het gebied van inclusie en racisme. Ze biedt handreikingen aan. Ze wordt door de stemmers gezien als ‘een uitstekende ambassadeur. Haar platform is educatief, inspirerend en het gezicht voor vrouwen van kleur. Ze is onze koningin inclusiviteit’, aldus de stemmers. Lodik kreeg de award virtueel via een online-event uitgereikt.

De Vrouw in de Media Awards, waaronder de You Go Girl Award, zijn een initiatief van expertdatabase Vaker in de Media en Sprekersbureau ZijSpreekt. Met de awards willen de organisatoren vrouwelijke experts en rolmodellen aanmoedigen om zichtbaar in de media te zijn en redacties aanmoedigen om hen vaker dat podium te bieden. 45.000 mensen brachten in de maand januari hun stem uit.