Logo

Update landelijk examen

Update landelijk examen

27 november 2023

De afgelopen periode hebben leden per mail vragen gesteld over het landelijk examen. Veel van die vragen en de antwoorden hierop zijn op de website vermeld, klik hier.

Het landelijk examen is ingesteld voor cursisten die na 1 januari 2024 hun basisopleiding doen. Met een diploma , een lidnummer van de LVV en een VOG kunnen zijn zich registreren als LVV-registervertrouwenspersoon.

Ook is de vraag gesteld of vertrouwenspersonen die zich alleen hebben aangemeld voor de intervisie lid zijn van de LVV. Dat is men niet. Men koopt dan alleen de mogelijkheid om intervisie te doen.

Voor u als lid zijn twee zaken belangrijk:
1. U bent wel gecertificeerd en ingeschreven bij Hobéon/SKO, dan hoef u niets te doen. Vanaf 1 januari 2024 mag u zich LVV-registervertrouwenspersoon noemen.
2. U bent niet gecertificeerd. Dan heeft u een jaar de tijd om uw certificering op orde te krijgen. Vanaf 1 januari 2025 is dan ieder LVV-lid gecertificeerd en ook ingeschreven in het Hobéon/SKO register voor vertrouwenspersonen.

Raadpleeg dit schematisch overzicht certificering voor de consequenties en eventueel te nemen stappen.

Wanneer u vragen heeft, stel ze gerust aan het secretariaat (info@lvvv.nl).

logo SKVStand van zaken implementatie
Inmiddels is de examencommissie compleet en worden er in december proefexamens afgelegd door cursisten van de verschillende opleidingsbureaus. Hiermee kunnen wij de eventuele “bugs” uit het proces halen om dan vanaf 1 januari a.s. goed van start te gaan.