Logo

Landelijk examen van start

Landelijk examen van start

22 januari 2024

Op 24 januari is de pilot geweest van het landelijk examen voor de basisopleiding vertrouwenspersonen. Kandidaten hebben het schriftelijke examen en het assessment doorlopen en ons van goede feedback voorzien. De eerste (echte) theorie-examens zijn geboekt en we zijn van start!

Het landelijk examen is ingesteld voor cursisten die na 1 januari 2024 hun basisopleiding doen. Met een diploma, een lidnummer van de LVV en een VOG kunnen zij zich registreren als LVV-registervertrouwenspersoon.

Voor u als lid zijn twee zaken belangrijk:
1. U bent wel gecertificeerd en ingeschreven bij Hobéon/SKO, dan hoef u niets te doen. Vanaf 1 januari 2024 mag u zich LVV-registervertrouwenspersoon noemen.
2. U bent niet gecertificeerd. Dan heeft u een jaar de tijd om uw certificering op orde te krijgen. Vanaf 1 januari 2025 is dan ieder LVV-lid gecertificeerd en ook ingeschreven in het Hobéon/SKO register voor vertrouwenspersonen.
Raadpleeg dit schematisch overzicht certificering voor de consequenties en eventueel te nemen stappen.

Abonnement SKV voor niet gecertificeerde vertrouwenspersonen

Wilt u op de hoogte blijven van het wel en wee rondom de functie van vertrouwenspersonen, maar bent u niet van plan te gaan certificeren? Dan is een abonnement van de Stichting Kenniscentrum Vertrouwenspersonen wellicht een optie! U krijgt toegang tot de kennisbank en u wordt op de hoogte gehouden van informatie die belangrijk is voor u in het functioneren als Logo SKV tbv nieuwsvertrouwenspersoon. Bent u geïnteresseerd? Laat het ons weten via info@kenniscentrumvp.nl , dan zettten wij u op de lijst van geïnteresseerden. En zodra hierover meer bekend is, laten wij het u weten.

Heeft u vragen over het landelijk examen?
Veel antwoorden vindt u in de FAQ op de website: klik hier