Meer van het laatste nieuws
-
Onderzoek misstanden The Voice: niet tijdig en voldoende ingegrepen na meldingen
Productiemaatschappij ITV heeft excuses aangeboden naar aanleiding van het gepubliceerde onderzoek naar de misstanden bij het tv-programma The Voice. Uit het onderzoek van advocatenkantoor Van Doorne blijkt dat er onvoldoende waarborgen waren om ongewenst gedrag tegen te gaan. En na meldingen werd er niet tijdig en voldoende ingegrepen. Ook was er sprake van machtsongelijkheid, waardoor misstanden makkelijker konden plaatsvinden.
-
Jaarverslag Huis voor Klokkenluiders: meeste meldingen van misstanden gaan over sociale onveiligheid
De meest voorkomende misstandvermoedens waar het Huis voor Klokkenluiders werknemers in 2022 bij adviseerde, gingen over sociale onveiligheid op de werkvloer, waaronder angstcultuur en grensoverschrijdend gedrag. Dat blijkt uit het jaarverslag 2022 van het Huis voor Klokkenluiders. Fraudemeldingen en belangenverstrengeling zijn de daaropvolgende veel voorkomende meldingen.
-
Sinds MeToo is de intimiteitscoördinator niet meer weg te denken van de filmset
De MeToo-beweging heeft een hoop teweeggebracht, zeker in de filmindustrie. Zo kwamen er personen op filmsets die de intieme scènes begeleiden. Is er 5,5 jaar later nog steeds behoefte aan deze zogeheten intimiteitscoördinatoren en hoe staat het er nu voor met de veiligheid op filmsets?
-
Bestuur meldpunt Mores treedt af
Het bestuur van meldpunt Mores, voor grensoverschrijdend gedrag in de cultuursector, treedt af. Dat is besloten omdat het bestuur ‘zelf onderwerp van gesprek is geworden en daardoor ook het imago van het meldpunt wordt aangetast’, zo liet voorzitter Amber de Vente woensdag in een verklaring weten.
-
Nederlanders: hardere aanpak seksueel grensoverschrijdend gedrag nodig
De actualiteiten laten keer op keer zien dat een grondige aanpak van seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld heel hard nodig is. Daarom komen vandaag 250 vertegenwoordigers van organisaties, ervaringsdeskundigen en overheden bij elkaar om te spreken over de stand van zaken en volgende stappen. Tijdens de conferentie geven verantwoordelijk ministers Dijkgraaf (OCW) en Van Gennip (SZW) een inkijkje in de uitkomsten van een groot publieksonderzoek dat is uitgevoerd door I&O research. Zij vroegen 2.700 Nederlanders naar hun ideeën en meningen rond de aanpak van seksueel grensoverschrijdend gedrag.
-
Chirurgen in actie om ongewenst gedrag: vrouwonvriendelijke apps opgeschoond
Op veel werkvloeren is grensoverschrijdend en ongewenst gedrag inmiddels onderwerp van gesprek. Het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht gaat een einde maken aan ongewenste situaties op de werkvloer. Volgens het ziekenhuisbestuur moet er een grens getrokken worden. En: chirurgen in het ziekenhuis nemen het voortouw.
-
Grensoverschrijdend gedrag bij NOS Sport
En weer kwam er het afgelopen weekend een zaak naar buiten over grensoverschrijdend gedrag. Dit keer bij NOS Sport. De Volkskrant sprak de afgelopen maanden met 32 werknemers en oud-medewerkers van NOS Sport en publiceerde afgelopen vrijdag een artikel dat het beeld van een onveilig werkklimaat en grensoverschrijdend gedrag op de ‘sportvloer’ bevestigt.
-
Reactie Maatoug op inbreng van de Tweede Kamer op voorstel verplichtstellen vertrouwenspersoon
8 maart, initiatiefwetsvoorstel – Om ongewenst gedrag tegen te gaan, moet elk bedrijf een vertrouwenspersoon hebben. Initiatiefnemer Maatoug (GroenLinks) reageert op de inbreng van de Kamer op haar voorstel.
-
Bespreking wetsvoorstel verplichtstelling vertrouwenspersoon
Vandaag, 8 maart, wordt het wetsvoorstel 'verplichtstelling vertrouwenspersoon voor bedrijven' besproken in de Tweede Kamer. Er zijn regeringspartijen met echter nog wat bedenkingen. Mariëtte Hamer hoopt dat de wet vandaag alsnog op een meerderheid kan rekenen.
-
Minister vindt intimidatie van diversity officers ‘volstrekt onacceptabel’
Het is ‘volstrekt onacceptabel’ dat diversity officers aan hogescholen en universiteiten worden geïntimideerd en bedreigd, stelt onderwijsminister Dijkgraaf. Vrijdag beloofde hij nog voor de zomer met een plan te komen voor sociale veiligheid in het hoger onderwijs.
-
Integriteit en De Wet Bescherming Klokkenluiders
De rol v.d. integriteitscoördinator en stappenplan voor invoering WBK
-
De Wet bescherming klokkenluiders is op 18 februari 2023 in werking getreden
Op 18 februari 2023 is de Wet bescherming klokkenluiders (Wbk) gedeeltelijk in werking getreden. Cora Wielenga beantwoordt in deze bijdrage de zeven belangrijkste vragen over de Wbk.
- Vorige pagina
- 1
- ...
- 16
- 17
- 18
- ...
- 20
- Volgende pagina