Logo

Mei 2019

Mei 2019

1 mei 2019

Beste collega vertrouwenspersoon,

Eind deze maand bestaat de LVV precies 20 jaar. Ter gelegenheid daarvan wordt op een feestelijke manier het 1.350e certificaat LVV gecertificeerd vertrouwenspersoon uitgereikt. Dat zal ongetwijfeld enige publiciteit generen. Want aan aandacht ontbreekt het ons vak momenteel niet.

Als bestuur mengen we ons actief in het debat over het belang van een goed opgeleide, professionele vertrouwenspersoon. Tijdens de laatste ALV hebben we onze gedachten en plannen over de toekomstige LVV VP gedeeld. Deze vertrouwenspersoon heeft de basisopleiding ongewenste omgangsvormen en integriteit volbracht, doet aan bij- en nascholing en maakt deel uit van een intervisiegroep.

In de dagelijkse praktijk zal iedereen zo zijn/haar specialisaties hebben. De vertrouwenspersoon binnen het onderwijs, die binnen de sport, de cliëntvertrouwenspersoon in de zorg, de gespecialiseerde Integriteitsvertrouwenspersoon.
Allemaal hebben we vertrouwelijkheid hoog in het vaandel, kunnen we een gesprek voeren en goed luisteren en het belangrijkste, kennen we onze rol, ondersteunen de melder en adviseren de organisatie.

Na de ALV verzorgde Miriam Reijnen een presentatie over het Centrum Veilige Sport dat NOC*NSF de afgelopen jaren heeft opgetuigd, omdat sporten in een veilige omgeving voor iedereen vanzelfsprekend zou moeten zijn. Grensoverschrijdend gedrag, dat kan niet. Neem eens een kijkje op hun website voor inspiratie!

Werk ze,

Margriet Maris

Wilt u lid worden?

Het lidmaatschap staat open voor personen die als vertrouwenspersoon in of voor een arbeidsorganisatie werken. Dit lidmaatschap betreft een persoonlijk lidmaatschap. Uw organisatie is dus geen lid van de LVV, u bent zelf lid. Aanmelden en opzeggen is daarmee ook uw eigen verantwoordelijkheid.

Meer informatie