Hercertificering       

Om uw certificering als LVV gecertificeerd vertrouwenspersoon te behouden, dient u elke vier jaar opnieuw aan te tonen dat u aan de eisen voldoet. Bij uw certificering heeft u (van CRP) toegang gekregen tot een elektronisch dossier in BOX. Hier vult u uw hercertificeringsdossier en dient u een aanvraag tot hercertificering in. Deze aanvraag mag niet eerder plaatsvinden dan 1 jaar voor het verstrijken van de geldigheid van het certificaat.
Voor vragen over BOX kunt u contact opnemen met CRP 

Voor de hercertificering dient in de hercertificeringsperiode minimaal 72 uur PE aangetoond te worden. De uren moeten in redelijke mate evenredig over de jaren verdeeld worden.

Bij- en nascholing (BNS) – minimaal 24 uur
Intervisie – minimaal 32 uur
Extra activiteiten – minimaal 16 uur

Bij- en nascholing (BNS)

Dit zijn door LVV geaccrediteerde scholingen.
De datum op uw bewijs van deelname aan een BNS moet binnen de hercertificeringsperiode vallen.
Klik hier om te bekijken welke scholingen door LVV zijn geaccrediteerd.

Intervisie

De intervisie dient te voldoen aan de richtlijnen van LVV en dient geregistreerd te worden op de intervisiewebsite van de LVV.
Elk lid kan zelf een intervisiegroep starten door deze aan te melden op de website. Leden en “Intervisiedeelnemers zonder LVV-lidmaatschap” kunnen zich vervolgens aanmelden bij de betreffende intervisiegroep.
De voorzitter/contactpersoon van de intervisiegroep (meestal degene die de groep heeft aangemaakt) kan na afloop van een bijeenkomst van de intervisiegroep de bijeenkomst registreren op de website waarna alle deelnemers een persoonlijk bewijs van deelname per e-mail ontvangen.

Let op: er zijn ook bureaus die (begeleide) intervisie verzorgen. De bijeenkomsten van deze intervisie dienen ook op de LVV website geregistreerd te worden om mee te tellen voor uw hercertificering. Het kan zijn dat het opleidingsbureau hier extra kosten voor in rekening brengt.

Klik hier voor meer informatie over deelname aan intervisie.

Extra activiteiten

Extra activiteiten zijn alle overige activiteiten die u onderneemt om uw functie als vertrouwenspersoon goed uit te kunnen oefenen. De extra activiteiten bestaan onder andere uit scholing, intervisie en het bijwonen van bijeenkomsten die niet door LVV geaccrediteerd zijn. Daarnaast kan het bestaan uit onderzoek, publicaties, voorlichtingsbijeenkomsten, enzovoorts. Meer hierover (en de berekening van de PE-uren) kunt u vinden in de certificatieregeling.

Zoek een extern vertrouwens­persoon
Social media
  1. @LVV Lees hier de LVV nieuwsbrief van september met het laatste verenigingsnieuws, opinie, events en nog veel meer.… https://t.co/FDAhEREnFe
  2. @LVV Op 5 oktober is het Diversity Day! Staat diversiteit bij uw bedrijf hoog in het vaandel? Of kan het juist nog wel e… https://t.co/328DFpxXRo
  3. @LVV Op 21 april gaat LVV voorzitter Inge te Brake in gesprek met Alie Kuiper over een ILO Verdrag over de aanpak van ge… https://t.co/MqOr54AlUw
Wilt u lid worden?

Het lidmaatschap staat open voor personen die als vertrouwenspersoon in of voor een arbeidsorganisatie werken. Dit lidmaatschap betreft een persoonlijk lidmaatschap. Uw organisatie is dus geen lid van de LVV, u bent zelf lid. Aanmelden en opzeggen is daarmee ook uw eigen verantwoordelijkheid.

Meer informatie