Logo

Trots!

Trots!

1 november 2020

Beste mensen,

Wat ben ik blij met het resultaat van ons congres van vorige week donderdag. Of eigenlijk ben ik héél trots. Dat het ons toch gelukt is om ondanks corona iets heel moois neer te zetten, wat door een kwart van onze leden is bezocht. Maar liefs 415 deelnemers/kijkers waren getuige van onze eerste uitzending van LVV TV. Het is in deze tijden heel bijzonder te noemen dat het gelukt is om zoveel mensen te stimuleren om mee te doen.

En dan te bedenken dat we 14 dagen voor 19 november opeens te horen kregen dat we geen gebruik konden maken van de studio van Kinepolis, omdat zij een bioscoop zijn en dicht moesten. Dat vroeg om een enorme flexibiliteit en inzet van onze congresmanager om dit allemaal om te zetten naar de studio in Nijkerk. En dat is wat mij betreft meer dan gelukt.

We kregen heel veel lovende reacties over de uitzending. Mensen hadden gedacht in een soort zoom-meting terecht te komen en toen was er (opeens) een complete professionele uitzending met hele interessante tafelgasten. Zelf zat ik grotendeels achter de chat, en de vragen vlogen me om de oren. De betrokkenheid van de deelnemende leden was groot, heel groot. Die betrokkenheid heeft ons doen besluiten om via LVV TV nog de nodige kennis bij jullie binnen te brengen over de onderwerpen die de tafelgasten ter sprake brachten.

Er zijn na het congres nogal wat vragen gesteld over het herhalen van de hele uitzending. Dat gaan we voorlopig (1 jaar ) niet doen. Immers de leden die zich inschreven voor het bijwonen van de uitzending betaalden daarvoor. Het zou niet fair zijn als we kort na deze uitzending deze in de herhaling zetten en mensen dus onbetaald kunnen kijken. Verderop in de nieuwsbrief treffen jullie wel een verslag aan van het congres.

En met deze dag is LVV TV ook geboren. Wat het bestuur betreft gaan we vanaf januari 2021 maandelijks een uitzending verzorgen voor onze leden. De eerste vijf maanden zitten we al vol met webinars en workshops. Mocht je als lid nog een goed idee hebben voor een webinar of workshop die geschikt is voor LVV TV, dan houden wij ons uiteraard aanbevolen.   

Sinds eind oktober hebben we ook een hele nieuwe website. Mocht je nog niet gekeken hebben, pak even de tijd om dat wel te doen. Zowel de look als de inrichting is totaal anders geworden. Ook zijn de systemen achter de website en de koppelingen die we kunnen maken met bijvoorbeeld de opleidingsbureaus veel beter en sneller. Deze nieuwe website vroeg ook om het opfrissen van ons logo. En dat is gebeurd zoals jullie wellicht gezien hebben. Ik vind het geheel heel mooi geworden. Ik vraag jullie nog wel even geduld te hebben in verband met alle aanpassingen van logo’s, zoals bijvoorbeeld die van de gecertificeerde vertrouwenspersoon, of die van de geaccrediteerde opleidingsbureaus. Dat lijkt simpel maar dat is nog een heel werk. Wij hopen in maart zover te zijn dat alles is aangepast.

En dan nog even de fusie van de LVV met de BeVeZo. Zoals jullie wellicht niet is ontgaan, heeft die fusie niet de goedkeuring van de leden gekregen. Op advies van de juridische commissie zijn wij momenteel met de notaris aan het bezien óf en op welke wijze wij de statuten moeten aanpassen om deze fusie wél te kunnen realiseren. De tijd begint ons nu parten te spelen. In ieder geval kan de geplande ALV op 3 december aanstaande geen doorgang vinden. Zodra er meer duidelijkheid is van de notaris hoort u dit direct van ons.

De komende maanden ga ik met de overige bestuursleden bezien wat er voor 2021 allemaal op de rol staat en gerealiseerd kan worden. Daar kom ik in mijn volgende column uitgebreid op terug.

Voor nu veel leesplezier en tot later!