Logo

Zomer

Zomer

1 juni 2021

Beste mensen,

Vanuit een zonnig Italië stuur ik u mijn laatste woorden voordat we de zomer in gaan. Hopelijk voor ons allen een goede en zonnige zomer, waarin we weer wat meer van onze vrijheden kunnen genieten. 

Ik kijk terug op een heel stevig voorjaar, waarin we als bestuur hard gewerkt hebben om u op allerhande manieren te informeren over onze voornemens voor de herinrichting van de LVV. Ik kan u zeggen dat veel van onze leden hebben gereageerd en vragen hebben gesteld na de ALV. Ook de beide roadshows werden bezocht door weer andere leden. Het beeld is helder en vele leden ondersteunen de voorgenomen wijzigingen. En dat voelt goed!
Vanaf nu gaan we bezien wat dit eventueel gaat betekenen voor de aanpassingen van de statuten. We vragen de juridische commissie hierover om advies. 

De organisatie van het congres vraagt ook onze aandacht. De vorm begint steeds concreter te worden en zodra de organisatie rond is, brengen we u op de hoogte. Wat in ieder geval al vaststaat is dat het congres plaatsvindt in Kinepolis in Utrecht. De locatie die we vorig jaar al hadden geboekt, totdat Covid 19 roet in het eten gooide.

Wat u wellicht niet is ontgaan, is de reuring die er in de Tweede kamer is ontstaan, na geluiden over ongewenste omgangsvormen binnen de diverse partijen. Momenteel buigt het bestuur zich over de vraag hoe de LVV zich kan laten horen in deze discussie. 

En wij gaan ook kijken op welke wijze de wet voor het ‘recht op toegang van elke werknemer’ nu door de Tweede kamer komt en wat we daaraan nog kunnen bijdragen. Alles lag stil en met de zomer voor de deur, geeft dit nog niet het juiste beeld. 

Al met al ligt er nog genoeg werk en dat pakken we medio augustus weer op. En waar nodig springen we gedurende de zomer zeker bij als er dringende ontwikkelingen zijn. 

Ik wens u allen een mooie zomer en begin september kom ik bij u terug met een uitnodiging voor het congres.