Logo

LVV-congres staat in de steigers

LVV-congres staat in de steigers

1 juli 2021

Beste mensen,

Waar ik er in juni nog vanuit ging dat ik mijn laatste column schreef voor de zomer, zat ik ernaast. Ook deze maand is er nog een nieuwsbrief en dan ben ik daarna in september weer bij u terug.

Op 18 november vindt dit jaar het LVV-congres plaats onder de titel “De vertrouwenspersoon: van rol naar professional!”. We gaan er op dit moment vanuit dat we dat live kunnen doen.
De organisatie van het congres vraagt momenteel alle aandacht van de congresmanager, Juliette Kassing en mij. De vorm en de invulling beginnen steeds concreter te worden, de keynote sprekers zijn bekend en de workshops worden ingevuld door inspirerende professionals. In deze nieuwsbrief vindt u meer informatie en zelfs al de mogelijkheid om u aan te melden. Het principe is wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Wees er dus snel bij, temeer omdat we u als lid het congres dit jaar aanbieden zonder dat u daarvoor hoeft te betalen. Heel graag ontvang ik u persoonlijk op 18 november!

Vorige keer schreef ik al over de onrust die er in de Tweede kamer is ontstaan na geluiden over ongewenste omgangsvormen binnen de diverse partijen. Wij hebben onderzocht in hoeverre wij als LVV onze hulp daarbij kunnen aanbieden. Ik kan u vertellen dat er inmiddels contact is geweest met de voorzitter van de 2e kamer en dat er na het zomerreces een afspraak wordt ingepland met haar.

Ik wil u ook graag wijzen op een whitepaper in deze nieuwsbrief, naar aanleiding van een uitspraak van de rechter over Omgangsvormen. Zeer de moeite waard om te downloaden en tot u te nemen.

De relatieve rust van de zomer zal het bestuur gebruiken om verder te bouwen aan de aanpassingen van de statuten in verband met de mogelijke herinrichting van de LVV. Dat is nog een hele klus en de juridische commissie is inmiddels gevraagd daar bijstand in te verlenen.

Naast een druk eerste deel van 2021 ligt er alweer genoeg werk te wachten en die draad pakken we medio september weer op. Uiteraard springen we waar nodig gedurende de zomer zeker bij als er dringende ontwikkelingen zijn. 

Ik wens u allen een mooie zomer en vanaf half september ben ik er weer.

Hartelijke groet, 
Inge te Brake 

                                                                                     

Terug naar het overzicht