Logo

LVV volop in ontwikkeling

LVV volop in ontwikkeling

27 oktober 2022

We zijn alweer een maand verder. De tijd vliegt! Zelden heeft het bestuur het zo druk gehad als dit jaar. En waar we soms in de zomer nog wel eens een dip ervoeren, is daar dit jaar op geen enkele wijze sprake van. Het lijkt maar niet op te houden en de ene na de andere partij vraagt wat van de LVV. Of dat nu Mariëtte Hamer is, de wet, onze leden, de politiek, andere verenigingen of de communicatie van de LVV, het dient allemaal één belang, namelijk het behartigen van de belangen van u als vertrouwenspersoon.

Om maar eens te beginnen met de verkiezing van de Ledenraad. Deze is achter de rug en we hebben met elkaar een ledenraad van elf leden gekozen. U bent inmiddels op de hoogte wie er in die ledenraad zitting gaan nemen. Binnenkort plaatsen we de foto’s van de elf leden op de website, zodat u ze altijd bij de hand heeft.

Vrijdag 4 november a.s. zal in het teken staan van het kennismaken met elkaar en met het bestuur. Het bestuur gaat de ledenraad bijpraten over de fase waar de LVV zich in bevindt en wat er van de ledenraad wordt verwacht. Vervolgens wordt uit hun midden een voorzitter en een plaatsvervangend voorzitter gekozen. En op 9 december a.s. staat er een inhoudelijke vergadering op de agenda, waarin onder andere de begroting en andere belangrijke thema’s worden besproken. Als bestuur kijken we hiernaar uit en ik hoop dat we een mooie tijd met elkaar tegemoet gaan, ten behoeve van een verdere professionalisering van de LVV. Wij houden u op de hoogte.

Waar we ook druk mee bezig zijn en wat ook heel goed loopt, is de oprichting van de Stichting Kenniscentrum Vertrouwenspersonen. De eerste bestuursvergadering is geweest en Ronald Baars, Gerda Arends en Edwin van Gerwen zijn voortvarend te werk gegaan. Omdat deze stichting een afgeleide is van de LVV houden we de lijnen met het kenniscentrum kort en bezien we met elkaar wat de eerste stappen moeten worden. Dat gaat dan over een plan van aanpak, financiering en profilering. 

Ik vertelde u de vorige keer dat op de agenda van de Tweede Kamer het wetsvoorstel van de verplichting van de vertrouwenspersoon stond. Helaas werden we ingehaald door de realiteit en bepaalde de agenda dat de crisis rondom gas en brandstof een hogere prioriteit had. Dat snap ik goed, maar oh wat baalde ik. We houden goede hoop, dat die wet erdoor gaat komen. Zeker gezien de commotie van het voorjaar en de uitspraken die diverse partijen hebben gedaan over vertrouwenspersonen. Inmiddels hebben we een brief klaarliggen voor alle fractievoorzitters van de Kamer om hen weer even te herinneren aan de urgentie van het voorstel en waarom ze dit voorstel zouden moeten steunen. Ook zal tegen die tijd een persbericht uitgaan en proberen we ons netwerk in te zetten om ergens in een actualiteiten uitzending onze boodschap te mogen verkondigen. We gaan het zien! Zoals het nu lijkt wordt het 14 november behandeld, maar ik sta nergens meer van te kijken. Ik hou u aangehaakt.

Sprak ik de vorige maand nog over 2182 leden, dat zijn er nu 2298. En er blijken 2376 vertrouwenspersonen gecertificeerd te zijn of in de procedure te zitten, wat natuurlijk geweldig is. Daarmee lijkt ook onze wens in vervulling te gaan dat iedereen die lid is van de LVV het logisch vindt dat je dan ook gecertificeerd bent. Voor mij is dit ook logisch. Als bestuur bezien we dan momenteel ook in hoeverre we de handen op elkaar kunnen krijgen om aan iedereen die lid wil worden van de LVV, de voorwaarde te stellen gecertificeerd te zijn.

Op 17 november staat er weer een LVV TV uitzending ‘Koffietijd met Inge’ gepland. Ik heb een paar mooie gastenFoto Inge Column uitgenodigd en hoop dat zij kunnen aansluiten. In deze uitzending staat de actualiteit centraal. En op 2 december staat er nog een LVV TV uitzending op de agenda. Deze staat in het teken van integriteit omdat het van 1 tot en met 9 december de Week van de Integriteit is. Uiteraard zorgen we voor een inhoudelijk interessant programma. Houd de programmering dus in de gaten

Voor nu wens ik u een mooie maand toe en hopelijk tot ziens ergens in dit najaar.

Inge te Brake