Logo

Bedankt voor uw betrokkenheid en fijne vakantie!

Bedankt voor uw betrokkenheid en fijne vakantie!

26 juni 2023

Deze column schrijf ik vanaf mijn vakantieadres. Tijd om even af te schakelen en in alle rust na te genieten van het geweldige jaarcongres. Het geeft mij ook de tijd om mijn gesprek met Mariëtte Hamer (regeringscommissaris seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld) door te denken.

In deze column leest u meer over dit gesprek en er is natuurlijk een terugkoppeling over ons congres. Het was een hele mooie en energieke dag voor de LVV. Ik dank u voor de enorme belangstelling en betrokkenheid.

LVV congres
De congresdag 1 juni was een hele mooie dag voor de LVV. De belangstelling was wederom groot. Weken voor aanvang van het congres zaten we al vol en daar ben ik zeer verheugd over. Met een dagvoorzitter als Antoine Peters was de start meteen goed. De inleiding van Prof. Dr. Edgar Karssing (hoogleraar Filosofie, Beroepsethiek en Integriteitsmanagement aan Nyenrode Business Universiteit) was boeiend. Velen luisterden ademloos naar hem, terwijl hij ons meenam in de geschiedenis van integriteit en wat integriteit van ons vraagt vandaag de dag. Veel aanwezigen waren zeer enthousiast over hem als spreker. Ik zou zeggen: “nodig hem uit als u zelf iets organiseert. Hij weet nog veel meer te vertellen.”

De diverse workshops, het beursplein, het elkaar spreken en ontmoeten en de magische afsluiting van mind-illusionist Jochem Nooyen, maakten deze dag compleet. Dank allen voor uw betrokkenheid en inzet. Tot volgend jaar! Dan wordt het een congres met een extra feestelijk tintje. We bestaan als LVV dan 25 jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden.

In gesprek met Mariëtte Hamer
Een week vóór het LVV-congres heeft het lang verwachtte interview met Mariëtte Hamer, regeringscommissaris seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld, plaatsgevonden. Het was een mooi moment om van haar te horen waar zij in haar opdracht staat en wat haar visie voor de toekomst is. Lees het hele interview met haar

Gesprek met Het Huis
In de nieuwsbrief van mei jl. trof u de column van Marcel van Oss aan over het Huis Bescherming Klokkenluiders inclusief mijn korte intro. Hierin geef ik aan dat ik het eens ben met de inhoud, Foto Inge Column rechthoekmaar ook vind dat ik het gesprek met Het Huis aan moet gaan. Inmiddels heb ik een uitnodiging van hen ontvangen om samen “een kop koffie“ te drinken. Dat ga ik dan ook doen en wel op 5 juli, samen met een ander bestuurslid.

Voor nu wens ik u allen een hele mooie zomertijd en voor wie het betreft een fijne vakantie.

Een warme groet uit het zonnige Italië.

Inge te Brake
Voorzitter LVV