Logo

Het Landelijk Examen is van start!

Het Landelijk Examen is van start!

25 januari 2024

In de eerste plaats wens ik u allen een goed 2024 toe. Dat u uw werk als vertrouwenspersoon met heel veel plezier blijft doen en dat u, als lid van de LVV, ons een warm hart blijft toedragen. Immers de LVV is van, voor en door vertrouwenspersonen en mede dankzij u is de LVV uitgegroeid tot de mooie vereniging die het nu is.

Het nieuwe jaar startte met het trieste bericht dat Willeke Bezemer is overleden. Willeke is vanaf de start betrokken geweest bij de LVV en heeft als persoon, maar ook als opleider, altijd een grote bijdrage geleverd in het professionaliseren van vertrouwenspersonen.

Met de start van 2024 hebben we ook een nieuwe verenigingsmanager gekregen, te weten Martina van den Dool. Een ervaren verenigingsmanager die ons als bestuur ondersteunt bij al onze activiteiten. Onze eerste bestuursvergadering met haar, nog in samenwerking met Edith Terschegget, hebben we inmiddels achter ons liggen en dat gaf heel veel inzicht in haar enorme bestuurlijke ervaring, waar wij als LVV alleen maar baat bij kunnen hebben. Verderop in de nieuwsbrief stelt zij zichzelf voor.

Jaap Waverijn nam in december afscheid van de LVV en daarmee kwam zijn functie als penningmeester vacant. Ronald Baars heeft de taken als penningmeester van Jaap overgenomen. Ronald blijft bestuurslid certificering en accreditatie. Angela van Buuren-Evers neemt de functie van secretaris over van Ronald.

Vanwege het vertrek van Jaap en het aankomende vertrek van Gerda Arends (december 2024) wordt er gestart met de werving en selectie van twee nieuwe bestuursleden. Zie de oproep verderop in de nieuwsbrief.

Zoals ik al eerder aankondigde, is 2024 ons jubileumjaar. We trappen dit bijzondere jaar af tijdens het congres op 6 juni 2024 en laten het door lopen tot 6 juni 2025. Gedurende het jubileumjaar verrassen we u met allerhande grote en kleine activiteiten. Morgen nemen we daar weer een volgende stap in. Mocht u zelf nog ideeën hebben, laat het ons dan vooral weten.

Wellicht heeft u al gemerkt dat het secretariaat alleen in de ochtenden telefonisch bereikbaar is. Dat heeft vooral te maken met alle vragen die er op haar pad komt over certificeren en examineren. De rest van de dag heeft zij daarom nodig om alle werkzaamheden, voortkomend uit uw vragen, uit te voeren. Opvallend is dat we nu zien dat de wijze waarop de mensen van het secretariaat soms benaderd worden, niet een manier is die ik passend vind bij vertrouwenspersonen. Ik vraag u om iets meer geduld te hebben als u niet de volgende dag al antwoord heeft op uw belletje of uw mail, en ook of de toon waarmee u hen bevraagt er een met respect is. Sommige van de antwoorden op de vragen die u stelt, kunt u overigens vinden in de FAQ op de website.

Op 28 februari van 15 tot 16 uur is er weer een online bijeenkomst voor nieuwe leden, waar wij u meer vertellen over de LVV als vereniging. Ik doe dit samen met iemand van de ledenraad, en wij nodigen u van harte uit om deel te nemen. Meer informatie vindt u in de nieuwsbrief.

Deze week vonden de proefexamens van het Landelijk Examen plaats en dat vonden wij wel een spannende exercitie. De evaluatie moet nog worden teruggekoppeld, maar we gaan ervan uit dat dit goed is verlopen. En wat we sinds twee weken zien is dat de eerste mensen zich aanmelden voor het landelijk examen, en daar word ik natuurlijk heel blij van. De Inge Nieuwsbrief 1professionalisering van de vertrouwenspersonen is een van de doelstellingen van de LVV en daar is dit weer een mooi voorbeeld van.

Voor nu wens ik u een goede start van het jaar en tot gauw weer.

Hartelijke groet,
Inge te Brake
Voorzitter LVV