Logo

Nieuw jaargetijde, nieuwe implulsen

Nieuw jaargetijde, nieuwe implulsen

29 februari 2024

Met de eerste narcissen en krokussen in de bloei, heb ik de lente weer in mijn hoofd. Een jaargetijde dat ons nieuw leven gaat geven en ons als LVV nieuwe impulsen geeft.

2024 ons jubileumjaar!
De voorbereidingen voor het congres op 4 juni, dat tevens de start inluidt van het jubileumjaar, zijn in volle gang. Het wordt een iets ander congres dan andere jaren, maar dat mag ook wel als je 25 jaar bestaat. Vandaag is de ticketverkoop gestart en kunt u zich aanmelden voor het congres. We kunnen 1000 mensen ontvangen en het eerste uur hadden zich al 430 deelnemers ingeschreven. Dus zorg dat u er op tijd bij bent, want anders moeten we helaas nee verkopen en dat zou toch heel zonde zijn.

En nog even een verklaring waarom het congres plaatsvindt op 4 juni in plaats van de eerder gecommuniceerde datum 6 juni, die is heel simpel: we hadden een locatie, maar deze was niet geschikt voor het congres dat we dit jaar willen houden. Daarna bleken alle locaties die wij wel geschikt vonden voor ons congres op 6 juni al bezet te zijn.

Naast het congres gaan we onze leden vanaf 4 juni ook trakteren op verschillende mooie en waardevolle verrassingen, welke ik nu nog niet direct verklap. Maar we laten het jubileumjaar in ieder geval niet ongemerkt voorbij gaan.

Werving nieuwe bestuursleden
Zoals u in de vorige nieuwsbrief heeft kunnen lezen, zijn we in januari gestart met de werving van twee nieuwe bestuursleden. Maar liefst 23 mensen hebben gesolliciteerd op beide functies en dat is een prachtig aantal. De briefselectie vindt binnenkort plaats en dan start de selectiecommissie in maart de selectiegesprekken. De selectiecommissie bestaat uit twee bestuursleden, te weten Ronald Baars en Angela van Buuren en een lid van de ledenraad, Wilma Buijs. Eind maart hopen we twee nieuwe adspirant bestuursleden te hebben geselecteerd. Zij lopen dan een half jaar als adspirant mee met het bestuur, waarna in november de voordracht aan de ledenraad plaatsvindt.

Groei
Wat ook heel goed loopt, is de aanwas van nieuwe leden. Waar ik in de zomer van 2022 nog een bos bloemen uitreikte aan het 1900e lid, zijn we inmiddels alweer ruim de 4000 leden gepasseerd. Een enorme groei, waar we als bestuur natuurlijk alleen maar blij van worden,

En om nog maar even door te gaan in de positieve flow, inmiddels zijn er al behoorlijk wat inschrijvingen voor het landelijk examen. Dat is ook de reden dat we weer een oproep hebben gedaan voor assessoren, want met de groei van het aantal examens en om lange wachttijden te voorkomen, hebben we er echt behoefte aan meer assessoren. Onze partner Examenburo is inmiddels gestart met de selectie van de geïnteresseerden. En dat zijn er inmiddels 100 (!) en daarom verzoeken wij u niet meer te reageren.

Bijeenkomst nieuwe leden
Afgelopen dinsdag heb ik dit jaar weer de eerste bijeenkomst voor nieuwe leden gepresenteerd. Liefst 88 mensen namen deel en naast allerhande nuttige informatie over de LVV, die ik deelde met de nieuwe leden kwamen er ook heel veel vragen voorbij die ik heb beantwoord. Ik kan u vertellen dat het altijd weer fijn is om zoveel nieuwe en enthousiaste  leden te  ontmoeten, al is het dan online. En van de deelnemers krijgen we ook terug dat ze de bijeenkomst als waardevol en als een warm welkom ervaren en dat ze blij zijn dat deze mogelijkheid hen geboden wordt.
Met de enorme groei aan leden hebben we besloten om deze bijeenkomst dit jaar in plaats van twee keer minstens vier keer te organiseren, zodat we iedereen te woord kunnen staan.

Inge Nieuwsbrief 1Schrijft u zich in voor het jubileumcongres? Dan zorgen wij er samen met het verenigingsbureau MOS (Events) voor dat we er iets heel moois van gaan maken en dat we elkaar live in Nieuwegein kunnen ontmoeten.

Geniet van de komende tijd en kijk af en toe eens om u heen naar alle pracht en praal die buiten weer tot leven komt. 

Hartelijke groet,
Inge te Brake
Voorzitter LVV